Szerinted a munkahelyen azokkal az emberekkel is kezet kell fogni, akikkel a köszönésen kívül más dolgod nincs a munkában egész munkaidő alatt?
Van aki megszokás, van aki tiszteletadás, van aki a testi kontaktus miatt igényli (van valami pszichológiai magyarázat is erre, hogy stresszoldó meg mittudomén milyen hatásai lehetnek).
Van akit zavar a kézfogás, van akit nem.
Szóval azokkal az emberekkel, akikkel egész munkaidő alatt nem beszélsz egy árva szót sem, azokkal is kezet fogsz? Ha igen/nem, miért?
Nem a jelenlegi munkahelyemre gondolok, hanem úgy általánosságban érdekel, hogy kinek mi a véleménye.
Nekünk van egy 15-20 fős csapatunk amiből napi 10+ emberrel találkozok irodában, de én személy szerint nem szoktam kezet fogni pedig egymással dolgozunk sokszor.
Az oka az, hogy mindenki más időben jön be és nem akarod ezzel megzavarni a munkában a többieket. Kb az egész délelőtt ebből állna.
Ha nem akarok kezet fogni, azt (lehetőleg távolról) egy köszönéssel és egy intéssel jelzem. Ha kezet akar nyújtani nekem valaki, azt is lehetőleg egy intéssel jelzem, talán leesik neki hogy nem vagyok egy pacsizós fajta.
Tudom milyenek az emberek, nem fogom fölöslegesen fogdosni mások f@szturkálós kezét.
Egyszerre 20-25-en szoktunk az irodában lenni és a férfiakkal mind kezet rázok/rázunk. Nőket nem kézen fogva, de ugyanúgy, a szobába beérve üdvözöljük őket.
Nem tudom ezek mitől alakulnak ki, gondolom épp ki milyen kultúrát hozott magával és az új belépők mit látnak természetesnek. Rémlik hogy volt az a kísérlet, amit 5 majommal, egy banánnal, locsolóval és létrával csináltak? Lényegében ez történik minden ilyen kis közösségben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!