Miért kell lenézni más munkahelyét?
Egyre többször látod, mert egyre többször panaszkodsz?
Egyébként hülyeség, hogy a versenyszférában általánosságban nehezebb lenne. De a kérdésedet talán elsősorban ezekkel az emberekkel kellene megbeszélned, akiktől kapod ezt.
Én amúgy nem nézem le senki munkáját. Viszont ismerek köztisztviselőt, aki kb. 12 éve csak panaszkodik, hogy mennyire kiszámíthatatlan a munkája, kirúgják az embereket körülötte, miközben erősen piacképes tapasztalata van, de váltani nem volt képes. Az embert nézem le, nem a munkáját.
Azért, mert a panaszkodó ember tehetetlen. Ráönti a dolgait a környezetre, vár valami megoldást, bullshit kártyákat, tanácsot, de minden megoldásra lesz még egy problémája, panasza. És sosem fog változtatni.
Míg a problémaorientált ember igyekszik megoldani a munkájával kapcsolatos dolgokat.
Fáradt vagy? Kérj óraszámcsökkentést, feküdj le hamarabb, ha nő vagy, ráér az a kur*va padlósikálás, főzni sem kell, rendelni is lehet.
Későn érsz haza? Ugyanúgy kérj óraszámcsökkentést, válts munkahelyet, beszélj a főnököddel, stb. Egyszóval a probléma forrásait oldd meg. A panaszkodással nem fogod.
Az emberek azért bezzegelnek, mert nem tudnak másként reagálni, főleg, ha adtak már tanácsot, csak semmi nem változott, ugyanúgy panaszkodsz.
Mert a hivatalokról sok embernek pl az okmányirodában kígyózó sorok előtt lazán a magánéletükről cseverésző, kávézgató ügyintézők jutnak eszébe.
Amúgy bocs, de engem is felhúznak az ilyen rinyagépek, akik egyszer előadják, hogy milyen klassz helyük van, egyszerű, de holtbiztos munka, lenyomják a kényelmes 8-8,5 órájukat, majd a munkaidő végén hazamennek, nincs túlóra, nincs hajtás, nem kell napi szinten képezni magukat, ráérnek mellette normális életet élni. Én havi 20-30 túlórát minimum lenyomok, de volt már 50 is, folyamatosan tanulnom kell, képben lenni és nem 8 óra egy napom. Nem, alapvetően szeretem, amit csinálok, nem is tervezek váltani, de nem is nyávogok, hogy jaj de fáradt vagyok (pedig sokszor érzem magam annak). De ja, mikor az ilyen hivatali patkányok állnak le panaszkodni, el szoktam azért mondani a helyzetemet.
Ja persze, itt a gyíkon minden hivatalnok élete ilyen, el is felejtettem. Amúgy is mindenki 14 éves korától robotol a gyárban és emellett szerez 3 orvosi diplomát.
Ez esetben amúgy miért nem éltél már azokkal, amiket a 3-as felsorolt? Ha neked ez így nem jó, miért nem teszel ellene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!