Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Létezik-e az alábbi feltételek...

Létezik-e az alábbi feltételeknek megfelelő munka(kör)? Ha igen, melyek ezek?

Figyelt kérdés

Minél több feltétel stimmel, annál jobb, talán az alsó néhány az, amiből hajlandó vagyok engedni, ám a lista tetején lévő kritériumok számomra kulcsfontosságúak:

- (viszonylag) stresszmentes

- egyműszakos, általános munkarend (H-P)

- piacképes és stabil

- testi épségre nem káros (vegyszereknek vagy fokozott sérülésveszélynek való kitettség kizárva)

- legális, bejelentett munka

- nőként is végezhető

- AI-biztos (ergo nem fog tudni pár éven belül leváltani egy gép)

- érzékeny gyomorral is végezhető (orvos, ápoló, idősgondozó, állatgondozó, takarító kizárva, mert rosszul leszek bizonyos szagoktól, testnedvektől)

- nem (túlzottan) reálos, mert matekból és fizikából mindig is gyenge voltam, minden más jól ment

Az, hogy mennyit fizet, a legkevésbé sem érdekel, többet ér annál a nyugalmam és a lelki egészségem. Bármit megtanulok, ami a fenti feltételeknek leginkább megfelel, ergo az sem mérvadó, hogy különösebben érdekeljen.

Eddig ugyanis főleg az érdeklődési köreim, hobbijaim (írás, rajzolás) nyomán próbáltam elindulni, de egyik sem stabil kenyérkereset, ráadásul az, hogy mennyire számítsz bennük “jónak” az erősen szubjektív, tehát úgy döntöttem, jobban járok, ha a kreatív vénámat inkább meghagyom hobbinak.

Noha főleg humán beállítottságú vagyok, de reálos szakma is szóba jöhet, ha stresszmentes, egyműszakos és piacképes.

aug. 14. 00:03
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
#17 Manuális szoftvertesztelő vagyok és nem kell hozzá reálosnak lenni, ahogy én se vagyok az... Az automata tesztelőhöz már nem árt. Vicces, h aki meg programozást írt, fel van pontozva :D
aug. 15. 16:55
 22/24 anonim ***** válasza:
0%
Könyvtáros. Csak éppen nem piacképes.
aug. 16. 14:10
 23/24 anonim ***** válasza:
36%

"Könyvtáros. Csak éppen nem piacképes."

Tulajdonképpen ezen egész elgondolkodtam. Egyrészt nyilván nem piacképes szakma, mert nagy karrieropciók nincsenek benne, és nem kell éppen sok belőle. Másrészt viszont olyan munkakör, ami keveset tud nyújtani ahhoz képest, amilyen műveltséget és gondoskodást amúgy megkövetelne.

Ez azt jelenti, hogy szerintem kevés ember van, aki alkalmas könyvtárosnak (művelt, olvasott, precíz, önálló) és jelentkezik is könyvtárosnak (beéri a kis fizuval és presztízzsel, bírja a magányt, unalmat, monotonitást). Ha a kérdező ez a metszet, akár lehet is ez jó irány.

aug. 16. 14:41
 24/24 anonim ***** válasza:
36%
A könyvtáros nem csak pultozik, hanem programokat is szervez. Könyves kibeszélő klub, író-olvasó találkozó stb...
aug. 16. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!