Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehet azért nem vesznek fel...

Lehet azért nem vesznek fel sehova mert van munkám? Nekem mindig munkanelkuliként éheznem kell mire végre lesz?

Figyelt kérdés

Feltűnt ez a fura ismétlődés, hogy szinte soha nem találok munka mellett másikat de olyan szinten molesztálnak vagy bántalmaznak vagy mobbingolnak, vagy bármi más miatt is de már nem birom bőgve járok be kikészülök (vagy akár olyantol amit átmenetire vállaltam amig nincs jobb pl kőkemény fizikai munka megoldatlan lakhatással hajnali keléssel estig-kinti takarítás), tehá fizikailag készülök ki, vagy elvállalok vmi részmunkát hogy jó lesz amig nincs másik de megélni nem fogok de a semminél jobb, de már nagyon leszegényedek, és vagy megszunik a cég vagy én mondok fel mert már nem birom.

Olyankor 3-5 hónapig se találok semmit, kezdetben még gyógyulok a traumákból vagy fizikailag, kezdek talpra állni, kipihenem az egész addigi szenvedést, es ilyenkorra fogy el a tartalék is vagy munkaügyi pénz, kezdődik az éhezés a lakhatási gondok, volt hogy már 40 kilo voltam mire végre lett munkám.

Amit szintén átmenetire vállaltam el amig nincs jobb, mert amúgy élhetetlen hosszútávon de rövidtávon teljesen jó, de már 2 éve megy és mentálisan is csak robbanok lefelé. Már nem birom.

De olyan soha nincs és nem is volt mikor munka mellett keresek masikat hogy tudnék váltani, csak amikor már "halálomon vagyok" felmondok/vagy isten adta megszunik a cég is(ott 6 évem ment el 6 év alatt se találtam mást), es amikor nem dolgozom se munkám se pénzem, akkor végre beüt vmi reménysugár hogy végre felvesznek valahova.

De ez mindig azzal jár hogy a semmibe a vakvilágba mondjak fel!

aug. 13. 21:42
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Vagy kamuzzak az öneletrajzba hogy ahol dolgozom az megszűnt kb tegnap?

Vagy ez vmi karma hogy munka mellett soha nem találok másikat csak munkanelkuliként éhezve és lassan lakhatáso gondokkal?

aug. 13. 21:45
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
A gyakorlatban szívesebben veszik föl a máshol épp dolgozó embert. A munkanélküliségnek van egyfajta megbélyegző hatása.
aug. 14. 01:05
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Ha van munkád, könnyebben felvesznek máshova.
aug. 14. 02:12
 4/12 anonim ***** válasza:
87%

Ismerosnel dolgozol egy kisboltba csak nem vagy bejelentve es nem akarod hogy emiatt bajba keruljon

En ezt szoktam mondani ha tobb honapja nem dolgozok

aug. 14. 07:55
 5/12 anonim ***** válasza:

"Ha van munkád, könnyebben felvesznek máshova."

Ez nem biztos.

Ha van munkád és kellesz egy másik cégnek is, akkor fel is kellene mondanod, tehát van felmondási idő, ami min. 30 nap.

Mi van ha nem várnak ennyit?

(nekem volt olyan, hogy lett volna másik munka, de egy hét múlva már kezdeni kellett volna a másik helyen...)

A közös megegyezésbe meg nem kötelező belemenni a munkáltatónak.

"megoldás" lehet, ha kirúgatod magad valamilyen szabályszegéssel, de arra meg ráhúzhatják a jogellenes megszüntetést, amiből neked lesz bajod hosszútávon...

Na most, akinek nincs munkája, az "szabad", tehát akár már másnap tudna kezdeni.

Szerintem ez a dolog kizárólag csak munkáltatói (emberi) hozzáálláson múlik, semmi máson.

Mert azért, meg lehet oldani ezt is.....

nem akadály, ha éppen van másik munka vagy munkanélküli valaki éppen, akkor beskatulyázni.

csak nyitottabban kéne hozzáállni a dolgokhoz.

aug. 15. 08:18
 6/12 anonim ***** válasza:
51%
Ha van masik munkahelyed akkor a jelenlegi koteles elengedni a felmondasi idot
aug. 15. 09:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

6 - os!

Ilyen Te hol olvastál?

Csak azért, mert nincs ilyen.

A kötelező felmentési idő felét lehet elengedni, adott esetben, de az más.

Ott a munkáltató szünteti meg - egyoldalúan - a jogviszonyt, erre vonatkozó előírások szerint.

aug. 15. 09:26
 8/12 anonim ***** válasza:
51%
Volt már ilyenbe részem, nem engedett el a főnök, én meg nem mentem be többet és 30 nap után kénytelen volt kiküldeni a papírjaimat
aug. 15. 10:29
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

8 - as!

Nem volt kénytelen.

Csak éppen kib.....ott nagy mákod volt, hogy nem vitte jogi útra.

Valószínűleg nem értél neki annyit.

aug. 15. 10:54
 10/12 anonim ***** válasza:
51%

Milyen jogi utra? Be volt adva a felmondasom, hatarozatlan ideore vettek fel

Biztos be volt szarva hogy esetleg megemlitem a birosagon hogy max 25 kg-t lehet emelni, ok meg 50 kg-kat emeltettek a munkatarsakkal, de annyi eszuk nem volt, hogy egy darut vegyenek

aug. 15. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!