Csedet kapok ha munkanelkulikent megyek szülni , ha nem akkor mire vagyok jogosult az elsõ 6hónapban?
Figyelt kérdés
2020. máj. 17. 15:20
1/15 anonim válasza:
Álláskeresési járadék folyósítása alatt szülsz, akkor kapsz csedet, de a minimálbér összege után.
2/15 A kérdező kommentje:
Mar most munkanelkuli vagyok. Az allaskeresesi 2 ho alatt lejar.
Tehát nem lesz jaradekom.
Uj munkahelyet talalni most jo lenne de most késõ.
Akkor munkanelkulikent mit kapok majd amikor szülni megyek?
2020. máj. 17. 15:33
3/15 anonim válasza:
Gyes+csp. Ezt kapod majd minden hónapban. Ez 37 ezer forint. Azonkívül ha jársz terhesgondozásra, szülés után kapsz egyszeri anyasági támogatást. Ez 64 ezer forint. Ha apukának van munkahelye, akkor ő pedig érvényesítheti a családi adókedvezményt, ami 10 ezer forint/hó.
4/15 anonim válasza:
Ha van eszed, akkor kijelentkezel álláskeresési alól és majd szülés előtt igényled újra.
5/15 anonim válasza:
Akkor csak gyest kapsz, ami 25e Ft. Ezt 3 èvig. Plusz csaladi pótlèk 12200 Ft,
6/15 A kérdező kommentje:
A ferjem fogja igenyelni a gyed extrat.
En a gyed elõttre lettem volna kiváncsi hogy mit kaphatok.
Tehát ha csed nem akkor :
csaladi potlék (akkor is jár ha a ferjemnek jó a fizuja es nem vagyunk olyan szegények h nincs mit enni?)
és gyes
+ anyasági
Ezek ha jól értem?
4es elírtam nem 2hónap hanem 2hét- sajnos az már túl késõ, nem tudtam pedig kerdeztem, nem mondták h van ilyen lehetõség
2020. máj. 17. 17:06
7/15 anonim válasza:
Családi pótlèk mindenkèpp jár, az nem jövedelem függő. Szóval jól èrted.
8/15 anonim válasza:
arra a 6 hónapra, amíg a férjed tudja majd igényelni a GYEDet, te sajnos csak GYESt fogsz kapni. A családi pótlék is minden esetben jár, az 12.200ft. Viszont ha a férjed igényli majd a gyedet, és neked nem lesz bevételed, a TBt fizetni kell majd magad után
9/15 A kérdező kommentje:
a gyedet nem 6hónapra kapjak hanem 6hónap után a baba 2éves koráig.
2020. máj. 18. 08:38
10/15 anonim válasza:
Nem tudsz olvasni :D
Amíg! Fuss neki még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!