Ha nem biztosítottkent, azaz munkanelkulikent megyek szulni mennyi gyest es csedet kapot, vagy mi az amit kapok es az mennyi?
Munkanelkuli lettem , 7+éven keresztűl dolgoztam, most babát várok, es kivancsi vagyok h milyen juttatasba reszesulhetek ha tovabbra sem sikerul a jelenlegi helyzet miatt munkat talalnom.
Mielõtt barki ramtorne: van felretett penzunk, a ferjem fizujabol egyelõre ellennénk .
Tehat kb. mit es mennyit kapnék?
Egyszeri anyasági 64125 ft
Feltétele a 4 terhesgondozás, egyszeri összeg.
Családi pótlék: 12600 ft havonta
Gyes: br 28500 ft-10%=25650ft havonta.
Családi adókedvezmény a párosnak, ha a férjed, akkor a amikor a magzat 91. Napját beölti attól a hónaptól, amúgy a születéstől / és utólag a magzati korra járót vissza lehet igényelni/
Annyira szomorú, hogy mentegerőzni kell folyton, mert állandóan megjelennek a bíráló emberek és sajnos ha én teszek fel kérdést én is rögtön szabadkozom, ahogy te kérdező.
A kérdésedre a válasz az, hogy sajnos nem veszik figyelembe, hogy éveken át dolgoztál, a jelen idő számít. Ebben az esetben csak a családi pótlék, gyes jár, illetve az anyasági támogatás. Lehetőség még, hogy férjed igényli majd a gyedet, a gyerek féléves korától,de ugyanúgy jár dolgozni és te maradsz vele otthon, csak a fizetésén felül az ő számára megy az az összeg is, utánad pedig fizetnetek kell a tb-t. Boldog babavárást!
Koszonom szepen utolsó, telejsen igazad van.
Ami érdekel az az hogy ha a ferjem ha igenyli a gyedet akkor o ugyanugy megkapja a fizujat es a gyedet is mintha én kapnám?
Nagyon orűlnek ennek a hírnek, nem tudtam õszinten, esetleg par szóban ez hogy működik?
1. Vagyok
Annyi hogy ezt a baba 169. Napjától lehet kérni
Tehát 168 napig a CSED idejére neked a GYES jár így
Utána a 169. Nap- 2 éves koráig a gyed extra a férjednek.
Nálunk más helyzetben
Veszelyezetett terhesseg miatt táppénzen voltam,mellette pedig kaptam a gyed extrát mert még a kicsivel gyeden lettem volna
Egy ideig fizetés és gyedet majd táppénzt és gyedet kaptam
Most pedig csedet és gyedet kapok
Igen
Egy 1,5 éves múlt és egy 2 hónapos
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!