Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez milyen emberi viselkedés?...

Ez milyen emberi viselkedés? Mit lehet kezdeni az ilyen harsány kollégával? Mi lehet a háttérben?

Figyelt kérdés

Van egy cégen belül áthelyezett kolléga, aki részben még az elözö projektjében is dolgozgat be.

Kb. mindenben harsány és hangos. Ha a régi projektje ügyében telefonál, az egész folyosó hallgatja, úgy ordít a telefonba.

Ha gépel, akkor úgy püföli a billentyüt, hogy mindeki hallja, hogy ö most milyen elfoglalt.

És közben folyamatosan hangosan szivogatja az orrát, természetesen azt is úgy, hogy mindenki hallja a folyosón, hogy most taknyos (kb. fél éve folyamatosan).

Az ilyen a szándékos, vagy egyszerüen nem veszi észre magát, hogy mindenki szenved mellette?

Vagy valamiféle feltönési viszketegség áll a dolog mögött?

Mit lehet vele kezdeni, hogy sértödés nélkül vegye észre magát?

aug. 13. 14:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem nem nárci, csak egy neveletlen paraszt. Hs ao aszülőknek nem sikerült megnevelni. Már ennyi idősen a kollégáknak sincs erre semmi esélyűk.
aug. 13. 16:19
 12/19 anonim ***** válasza:
74%

#10:

Pedig ha nem nyitod ki soha a szádat, akkor nem lesz semmire sem megoldás.

aug. 13. 17:30
 13/19 anonim ***** válasza:
62%
Lehet az is, hogy a hallásával gond van: nagyot hall, kissé süket, stb., ezért harsány.
aug. 13. 18:32
 14/19 anonim ***** válasza:

"Ha nem mondta neki senki, miből jöjjön rá?" Én valamiért észre veszem ha én vagyok a leghangosabb. Mert más nem hangos. Ez csak hangero. Lehet érzékelni, van fülünk.

Nekem is volt ilyen munkatársam. Jó le is üvöltötte a főnök. A csaj mondott fel, utána meg könyörgött kb hogy had maradjon, tiszta hülye volt. Tudtommal azóta se jön össze neki a munka nagyon. Amikor együtt voltam vele csak panaszkodott és tőlem várta mindenre a megoldast, ha meg nem oldottam meg akkor utálkozott mint egy ovis, 40 evesen...

aug. 13. 18:32
 15/19 A kérdező kommentje:

13: biztos nem, volt ilyen kollégám is, nyugdíj elött, rajta csak jót mosolyogtunk, mert messziröl hallottuk, ha jön meetingre, de ö tudatában is volt, és munka közben visszafogta magát.

14 ö is épp tuvan a 40-en, korábban termékmenedzser volt, ebböl adódóan ö is mindig mástól várja a megoldást, és a múltkoz még egzecíroztatásnak is vette, amikor valaki kérdezte hogy hol tart, mivel foglalkozik stb., ami egyébként köztünk temészetes, hogy mindenki tudjon, róla, hogy hol tart a másik.

aug. 13. 21:23
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"Pedig ha nem nyitod ki soha a szádat, akkor nem lesz semmire sem megoldás."

Azt ne felejtsd, hogy sokan úgy vannak szocializálva/traumatizálva Magyarországon a szociopata boomer gyereknevelésnek köszönhetően, hogy amikor szólniuk kellene egy parasztnak, inkább hallgatnak és még ők szégyellik magukat... tudom, hogy empátiát kell tanúsítanunk mostanában a beteg, személyiségzvaros (narcisztikus, hisztrionikus, feltűnési viszketeg) emberekkel szemben, de velünk, traumatizált felnőttekkel ki fog?

aug. 14. 06:35
 17/19 anonim ***** válasza:

#16, ne haragudj, de kiráz a hideg az ilyen drámázástól. Éppen arról van szó, hogy szólni a harsány kollégának, első a te érdeked, mert nem kell tovább hallgatnod. Empátiát tanúsítani az egy másik szint.

Érted: lehet moralizálni, hogy mekkora gyökér, alulszocializált paraszt, aki így beszél a folyosón, de számít ez valamit? Nem az a lényeg, hogy hagyja abba?

aug. 14. 07:59
 18/19 anonim ***** válasza:

"Nem az a lényeg, hogy hagyja abba?"

De igen, de ahhoz eleg a fonokevel felvenni a kapcsolatot. Ha konfrontalodsz, teged fog utalni, sot akar meg inkabb csinalja majd...

aug. 14. 08:03
 19/19 anonim ***** válasza:

" Ha konfrontalodsz, teged fog utalni, sot akar meg inkabb csinalja majd..."

Nekem az a tapasztalatom, hogy ez a konfrontálódás minőségétől, hozzáállásától függ. Volt kollégám, aki ajtócsapkodással, beszólogatással próbálta tudtomra adni, hogy zavarja valami a viselkedésemben. Igen: őt utáltam, és még jobban csináltam. Ellenben akármikor jelezték felém korrekt módon, hogy valami nem tetszik, mindig változtattam.

A baj pont az, amit mondtál: sok embert úgy neveltek fel - amúgy engem is -, hogy "hallgatnak és még ők szégyellik magukat", ezért ahelyett, hogy szólnának, vagy összegyűjtik a frusztrációt és egyben ráborítják az emberre, vagy seggfej játszmákat játszanak, és - ki érti miért - erre azonos választ kapnak (lásd: "még neki állt feljebb").

Te magad mondtad: ez egy elcseszett nevelés elcseszett eredménye. Pont, mint óbégatva telefonálni a folyosón. Ha az ő elcseszett nevelését nem toleráljuk, magunkkal szemben se várjunk empátiát szerintem.

"eleg a fonokevel felvenni a kapcsolatot"

Egy kicsit fordítsd meg a helyzetet: valakinek baja van veled a munkahelyeden. Mit tapasztalnál szívesebben: ha odamenne hozzád, és megkérne, hogy változtass, vagy ha egy nap bejönne a főnököd és közölné, hogy a hátad mögött panaszkodnak rád a kollégáid? Mi lenne a véleményed a kollégádról egyik, vagy másik esetben? Melyik esetben éreznéd magad nagyobb biztonságban?

aug. 14. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!