Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyi "scheggfejség" tolerálh...

Mennyi "scheggfejség" tolerálható egy főnöknél?

Figyelt kérdés

Jól ismert sztereotípia, hogy valaki évekig, évtizedetig gyomorgörccsel jár be dolgozni, mert vagy a kollégák vagy a főnök vagy mindegyik mérgező hangulatot teremt, de az illető nem tud (vagy nem mer?) lépni. Namost nyilván az ember arra törekszik, hogy ne kelljen így élnie.

5 éve dolgozom a munkahelyemen. Eddig azt hittem, hogy ez maga a csoda. A főnök laza, baráti, semmi szemétkedés, a kollégák úgyszintén. Egy csapat vagyunk, a főnök kiáll értünk mi pedig mindent megteszünk, hogy minden rendben legyen, a főnök is mindenben, még a magánszféra terhére is számíthat ránk. A főnökünk megnősült pár éve, egy elég besavanyodott rosszindulatú nőt vett el, de nem veszi észre. Belevonta a cégbe is. Amíg a főnökünk a maximális jóindulat és emberség megtestesítője, addig a "kedves" párja úgy beszél mindenkivel, mintha a seggéből rántotta volna elő. Mindenkibe beleáll, rosszindulatú és a főnök teljesen a bűvkörébe került. Nem leállítja, hanem kezdi átvenni. Egyszer történt egy eset, hogy a főnök helyettese megírt egy anyagbeszerzési listát, tisztítószerek, egyebek, hogy menjek el, vegyem meg számlára (eddig olyan családiasak voltunk, hogy én kifizettem sajátból, hoztam a számlát, ők kifizették). Egy grilsütő aljához a kisfőnök kért egy tekercs alufóliát. Megvettem azt is. A főnök felesége belémállt és megalázó stílben kezdte nyomni, hogy "űrállomást működtetünk, vagy minek kellett a cég számlájára fólia"? EZt vagy 50x elismételte, én mondtam neki, hogy a kisfőnök kérte, vele egyeztessen, de csak baszogatott engem. Aztán másnap mondom a főnöknek, hogy a neje hogy belémállt, hogy mi volt, és erre az volt a válasz, hogy "igaza volt". Köpni nyelni nem tudtam. Ez ugyan triviális baromságnak tűnik, de maga az irány nem jó. Kezd az egész cégben a hangulat ilyenné válni. Egyik nap azért lettem leoltva monden szarkavarónak, mert ugyanúgy ugyanazoknak küldtem el egy "helyzetjelentő" emailt, ahogy évek óta volt szokás. A főnök szerint pedig valakire nem tartozik (MÁR), de én ezt nem tudtam. És akkor is én voltam aki kavarja a szart. És egyre több ilyen megmagyarázhatatlan igazságtalanság üti fel a fejét. A kollégák is hanyatlónak tekintik a céget, ami pedig 5 évig felért az "álommeló"-val, mind pénzben, mind hozzáállásban. Én most ott tartok, hogy csak a pénz miatt nem küldtem el őket a telebaszott kuurva anyjukba. Ki mit tenne, meddig érdemes "nyelni" mikortól érdemes dobbantani?

aug. 7. 08:45
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Minden megalazas toleralhato ha jol megfizetnek vagy epp kenyszerben vagy mert nem tudsz mashova menni.

Magad dontod el hol a hatar.

aug. 7. 09:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz helyzetben vagytok mert ahogy szokták mondani, az asszonynál van a pin@,tehát ő a főnök otthon és kb mindenbe beleszólhat, és mint látod igaza lesz.

Ha sorba mennek el a kollégák, akkor is neki lesz igaza.

Vagy kerestek egy másik melót és elmondjátok, miatta mondtok fel, vagy ki-meddig tolerál és aztán mentek el.

Ugyanaz lesz a vége.

aug. 7. 09:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Főnökként mondom, hogy ez nem egyszerű helyzet. A főnök szeretne többet keresni, ő látja, hogy milyen kilátások vannak, mennyi bevétel lehet stb. Ezt nem biztos, hogy nektek elmondja ill az sem, hogy eddig elmondta. A jófejség lehet csak annyi volt, hogy a gyenge kommunikációs képessége miatt nem akart konfliktust és inkább jófejkedett, viszont úgy gondolta, hogy ennyi jófejkedés már túlzás, ezért hozott egy rossz zsarut, aki bunkó tud bármikor lenni (az ország kormányzásában is pont ezt csinálják, tetű sggfejnek néznek ki a vezetők, aztán jön a nagyfőnök, aki tökjófejnek látszik néha és elmondja, hogy ezek a szemetek kavarják a szrt, holott az egész az ő kreálmánya). Szóval ez egy kitalált felállás és azért csinálják, hogy féljetek tőlük egy kicsit, meg legyen respektjük. Ebben az esetben valszeg téves felállás, de nem tudhatjuk, hogy mi jár az ő ill a munkatársak fejében, azaz csak a te történeted ismerjük. Ha ilyen irányba változnak a dolgok, akkor általában az nem szokott visszaállni. Magyarországon az ember sanyargatása nemhogy nem ritka, hanem a sanyargatott által is elfogadott felállás, ezért is merik megcsinálni. Jófej céget szerintem nehéz találni. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a fizikai jelenlétes munkát megszüntettem, ill minimalizáltam. Aki nekem dolgozik imád egyedül dolgozni, amihez többen kellünk, azt meg gyorsan letudjuk, oszt nincs konfliktus meg csesztetés. Nekem elég, ha a munka el van végezve.
aug. 7. 09:30
 4/7 A kérdező kommentje:

3-mas! Nincs nálad felvétel? :D :D :D

Amúgy nagyon tetszett a bejegyzésed.

aug. 7. 09:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltam megvilagitani a helyzetet. Mihez ertesz?:)
aug. 7. 09:50
 6/7 anonim ***** válasza:
26%

+1 a 3asnak.

Férjem vállalkozása kinőtte magát. Kellett neki egy jobbkéz, aki a csipp-csupp ügyeket intézi. Évek óta! keresi és végre megtalálta. Ha fejlődik egy vállalkozás, egyszerűen nincs energia idő mindenre, mert az egészség és család rovására megy.

Fogadjátok el a csajt, olyan amilyen, de ő a munkáját végzi.

Kicsit csiszolódik, belerázódik, de hidd el, a hatékony működésnek ő is részese. Ettől a te státuszod nem fog változni.

aug. 7. 23:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Amúgy szerencsére a first lady-vel nagyon kevés a kontakt, van, hogy hetekig nem is találkozunk. Sokkal aggasztóbb a főnökünk emberi, morális és egzisztenciális hanyatlása. Olyan rossz diplomáciával kezelik az üzletfeleket, hogy egyre több eddig stabil és évek óta jól működő kapcsolattól esünk el. Lemorzsolódnak. A főnök pedig a régi baráti, emberséges hangvételből egyre jobban megy át fenyegetőbe, arrogánsba, ettől a kollégák morálja is csökken és negatív irányba viszi az egész céget, a hatékonyságot stb. Én pont a vállalkozásvezetés nyűgjei miatt vagyok most sima alkalmazott, volt saját cégem, voltam vezető, voltam családi vállalkozásban is. Tehát nagyon jól látom, mi a szitu. Talán a legmegértőbb én vagyok, sokszor csitítottam már a lázongó kollégákat, hogy higyjék el, mennyire nem egyszerű, amit megtesz a főnök még értünk is. De sajnos csúnyán kezdenek a határok átlépődni.
aug. 8. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!