Egy lusta ember volnék, aki csak élősködésre képes, vagy a munka világával vannak nagy bajok?
#13: Nincs mit belekötni, sajnos ez egy rövid semmivel is leírható lett volna.
Sajnos vagy nem sajnos, olyan világot élünk, hogy aki nem fejlődik/fejleszti magát, nem megy előre, abból nem is lesz több. Ez egyfelől a lustáknak nagyon fájó. Másfelől, ha belegondolsz, pont elismeri a befektetett munkát és jutalmazza azokat, akik többet tesznek az életbe. Nyilván ismét széles mintán értelmezve, általánosítva.
Nincs mit tenni. Keresni kell olyan munkát, ami mellett tudsz fejlődni, ha nem akarsz megragadni ezen a szinten.
És igen, ez erőfeszítés lesz, a komfortzónából ki kell lépni. De valamit valamiért.
Rejtett nárcizmus:
Intő jelek
"A rejtett narcisztikusok nem azért tartják magukat unikálisnak, mert pozitív tulajdonságaik vannak, náluk nem a vonzerő vagy az intelligencia adja a különlegesség érzetét, hanem fájdalmaik vagy szenvedéseik, Ők azok, akik állítják, hogy »a legtöbb ember nem érti a problémáimat«, és akik szerint »érzékenyebb vagyok, mint mások«” – mondta Malkin, a Rethinking Narcissim szerzője. „Egy nyíltan narcisztikus ember sebezhető tulajdonságai jól el vannak rejtve, náluk mindig a kiválóság a hangsúlyos, ellenben a burkolt narcisztikus személy a sebezhetőségét hangsúlyozza."
"A rejtett narcisztikusok csendesnek, introvertáltnak, szorongónak vagy akár depressziósnak tűnhetnek – erősítette meg W. Keith Campbell, a Georgiai Egyetem pszichológiaprofesszora is."
Magadra ismersz?
2-es válaszoló vagyok és az a vicces, hogy én is gondoltam erre, hogy lehet, hogy rejtett nárci a kérdező, dehát ez van. Szerintem én meg hibrid nárcisztikus vagyok, meg vannak pszichopata hajlamaim is, de próbálok nem ártani másoknak verbálisan, csak marha nehéz.
“Másfelől, ha belegondolsz, pont elismeri a befektetett munkát és jutalmazza azokat, akik többet tesznek az életbe. Nyilván ismét széles mintán értelmezve, általánosítva.”
Ez a baj, hogy sokan a modern rabszolgaságot éltetik. Igy sosem lesz emberközpontú világ. Mert továbbra is az ember kiszipolyázására fog épülni a rendszer az elit javára.
#19: Ezt hogy sikerült kimatekozni az idézett részből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!