Valóban igaz lenne hogy irodai állások esetében egy fiatal munkavállaló már nem azt kérdi az állásinterjún hogy VAN_e home office hanem azt hogy heti hány nap?
valóban igaz lenne hogy irodai állások esetében egy fiatal munkavállaló már nem azt kérdi az állásinterjún hogy VAN_e home office hanem azt hogy heti hány nap? mert az hogy nincs 1 nap se, az már fel se merül...
főleg ha a nulla HO mellé még a bér is KIVÁLÓ
Konkrét cég példát tudtok, ahol van HO?
Itt nem tudok ilyen cègről, pedig város, igaz, vidék.
"Konkrét cég példát tudtok, ahol van HO?"
NIncs olyan ismerősöm a legtágabban értelmezve az "ismerős" fogalmát akim olyan helyen lenne ahol nincs HO. mindenütt van, sehol se kell heti 5x bejárni, alap a heti 1-2 nap (vagy több) HO.
egy emberről tudok: magamról.
igaz, nincs is olyan hülye ismerősöm se, aki állami helyen lenne. én ott vagyok. na olyan is.
Közigazgatás jó részében nincs home office. Elvileg lehetne a Kit. (vagyis a 2018. évi CXXV. törvény) értelmében és pl. az én munkaköröm 90%-át meg lehetne otthonról is csinálni, de van egy olyan kormányhatározat, ami ezt megtiltja.
Úgy hallottam, hogy a MÁV-nál - ami nem hivatal, de állami cég - most fogják eltörölni a home office-t. Mielőtt valaki cinikusan osztaná az észt: a MÁV-nál nem csak kalauzok, batkerek és mozdonyvezetők dolgoznak, hanem van természetesen irodai munka is.
Szóval az állam inkább leépíti ezt. Aminek az lesz az eredménye, hogy a magasabban kvalifikált, értelmesebb, fiatal, jobb munkaerő fogja ezt itthagyni, már nem csak több pénzért, hanem a jobb munkafeltételek miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!