Mennyire gyakori hogy a 25. életév betöltése után a munkáltató megemeli a bért, hogy fennmaradjon az a nettó, amit kaptam?
31
Olyan indokkal, hogy szeretné fenntartani az eddigi keresetét, és nem akar munkahelyet váltani, de ha itt ez nem lehetséges, akkor lelép.
Mint mondtam, ez többeknek összejött csak a kollégáim közül.
Nehogymár azokat a multikat sajnáljuk, akik csak osztalékként több tízmilliárd forintot fizetnek ki. Lol
32, ott a bibi, hogy normális, értelmes munkavállaló már belépéskor kiharcolja azt a bért, ami kedvezmények nélkül is megfelel neki. Pont azért, mert a kedvezmény repülhet.
A munkabért meg a munkája értéke határozza meg, nem az, hogy milyen színvonalon akar élni. MEgnézném az arcodat, ha odamenne az alkalmazottad, hogy bocs, elballagtak a hármasikrek, kérek pluszban havi 100 nettót.
34
Felőlem legyen igazad. :D
Tök mindegy, mennyit keresel, SzJA nélkül mindenképpen több, mint SzJA-val. Azért ehhez nem kell 200 IQ, hogy kitaláld, de ha mégis, akkor most szólok... :D Ha pedig megteheted, akkor miért ne próbáld fenntartani ugyanazt a kerestet? De komolyan, egy indokot mondj, hogy miért ne próbáld meg?
Ha meg szerinted nem ér meg egy próbát, akkor te kussolj és ne érvényesítsd az érdekeidet. Én nem kussoltam, és jól jártam vele. :D
35, a bért bruttóban határozzuk meg, mert akkor tudod az egyes dolgozók bérét hasonlítani, pont a kedvezmények miatt.
Ha lett volna eszed, akkor már belépéskor azt a bért kéred, aminek a nettójából kedvezmények nélkül jól megélsz, és amit a hasonló munkakörűek keresnek a cégnél. Aztán örülsz, hogy x ideig jobb a nettód.
De látom, örülsz, hogy átverted saját magad és megelégedtél kevesebbel 25 éves korod előtt. Szóval kettőnk közül nem én voltam a hülye :D
36
Kedvezmények nélkül is jól megélnék a fizimból, de jobban jött, hogy a végén nem kellett lemondani róla.
De látom, túl ostoba vagy ahhoz, hogy megértsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!