Mennyire gyakori hogy a 25. életév betöltése után a munkáltató megemeli a bért, hogy fennmaradjon az a nettó, amit kaptam?
Figyelt kérdés
2025. januárban töltöm be a 25. évemet és így utoljára januárban tudom érvényesíteni az szja mentességemet. Ezután csökken a nettó bérem. Mit javasoltok, mit tegyek, abban az esetben ha a munkáltatóm nem arról ismert, hogy fizetésemeléseket ad? Köszi előre is a ti tapasztalataitokat.2024. júl. 15. 00:29
11/45 anonim válasza:
Alapból érdemes 3 évente munkahelyet váltani, hogy tudd tartani a lépést az inflációval.
12/45 anonim válasza:
Tapasztaltam már, hogy sok diplomás azt hiszi a papírja mindenre is feljogosítja, de ilyen beképzeltségről még nem hallottam, hogy valaki elvárja a cégétől, hogy az adóit is fizesse helyette. Kérdező helyében magánvállalkozó lennék és akkor megteheti magának ezt is, mint saját cége.
13/45 anonim válasza:
És diplomával nem volt annyi eszed, hogy olyan bérben állapodj meg, ami a mentesség után is elfogadható?
14/45 Noren1989 válasza:
Làtom gyerekek, a lepontozók nem vàgjàk, h az àfa ugy alleszusammen nagyobb summa, mint az szja. Szerintetek, mikor kitalàltàk a mentességet, mi történt? Beetették a 25év alattiakat, akik simàn kiköltekeznek, a termékeik 99%a meg 27% àfàs. Nos, KérdezőKém, én vàltanék. A végzettséged piacképes legalàbb, vagy az érettségivel vàrjuk el a bér inflàciókövető emelkedését?
15/45 anonim válasza:
14, nem vagy túl okos, ugye?
Van 100 ezer bruttó béred 25 év alatt. Ebből 15 ezer lenne az szja, erről lemond az állam.
Nálad marad, elköltöd mind a 15 ezret monjuk csokira. lesz belőle az államnak 3189 ft áfa-bevétele.
Tényleg jó üzlet az államnak, biztos ezért adják :D
16/45 anonim válasza:
Igazából ez a mentesség arra van, hogy félretedd, megállapodj belőle, fel tudd építeni a "kezdőszettet". Tudom, hogy rossz nélküle, amúgy is nagyrészt szar fizetésekkel létezünk. És, bár ez neked most horror, az idősebb kollégáid meg lakáshitelt fizetnek a mentesség nélküli bérből, meg gyereket nevelnek. Üdv a kicsit sem jófej felnőtt világban! Eddig sem volt túl igazságos szerintem, hogy ugyanazért a munkáért többet kaptál, kevesebb tapasztalattal, mint a 25 feletti kollégád ugyanabban a bérsávban.
17/45 anonim válasza:
Nem szokás. Egyéni szocproblem, hogy mostantól adóznod kell.
18/45 anonim válasza:
Én akkor hallottam ilyenről amikor a munkavàllaló pont a betöltést megelőzően ment a munkahelyre. Velem sajnos nem esett meg.
19/45 anonim válasza:
Nálunk többen belengették a felmondásukat, ha nem emelnek nekik bért 25 évesen. Meg is kapták.
Mindenképpen érdemes megpróbálni, vagy esetleg egyenesen egy konkurens cég jobb ajánlatát bemutatni. Gyakran kötélnek állnak ilyenkor, mert így is megéri nekik.
20/45 anonim válasza:
Automatikusan nem jár, nem szokták, de fizetésemelésért lehet folyamodni, más kérdés, hogy megadják-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!