Mit lehetne tenni egy főnökkel, aki ilyen helyzetben is úgy tesz, mintha semmi nem történt volna? 22/L
Egy étteremben dolgozom, ahol pár napja 5 srácot kellett kiszolgálnom, akik nem mellesleg elég gazdagok is voltak (szokatlan azon a helyen, ahol dolgozom, nem ilyen kaliberű emberek szoktak itt megfordulni. Azt sem tudom, hogy találtak ide egyáltalán). A lényeg, hogy az egyikőjük elkezdett elég obszcén dolgokat mondani nekem, illetve megfogta a seggemet. Amikor látta, hogy terhes vagyok, kérdezte, hogy van-e apja is vagy csak úgy összeb@sztam-e valakivel. A többiek meg mindvégig csak röhögtek. Egyedül csak az egyik srácon láttam, hogy nem tetszik neki ez az egész. Mielőtt elmentek volna, gyorsan odajött hozzám, bocsánatot kért, és mondta, hogy a fent említett srác kb mindenkivel így bánik, mindenkit lenéz és úgy kezeli az embereket, mintha a csicskái lennének. Illetve, hogy van egy cége, amit az apja intézett neki, máskülönben nem tartana ott az életben, ahol.
A főnököm pedig csak legyintett, hogy túlreagálom a dolgot. Szerinte nem kellene ekkora ügyet keríteni ebből, ha nem tetszik, el lehet menni.
8as! A kérdező nem k.urva hanem felszolgáló! Normális szakma és nem kell türnie egy tapló vendégtől se az ilyen jellegü beszólásokat!
A fönöknek meg ha látta halotta,ha nem is küldi el őket meet fizető vendégek,de vagy át kellett volna adnia az asztalt másnak ha mrg nincs ember akkor neki kellett volna rendeznie
Egy igényes étteremben az ilyen vendéget megkéri a főnök, hogy fáradjon át máshova. (Az igényes nem csak elit,drága helyet jelent)
A munkatársaid is segíthettek volna, szóval a helyedben elkezdenék másik munkahelyet keresni. Illetve ha terhes vagy, akkor majd a szülés után ne oda menj vissza
Nyugat-Európában az ilyet szigorúbban nézik, minimum megkérik a vendéget az azonnali távozásra, ha nem megy, rendőrt hívnak. Sajnos az átlag magyar főnök semmit nem csinál, csak veri a csalánt a dolgozó farkával. És ugyanez érvényes az alkalmazottak közti konfliktusokra is. Ha két dolgozónak támad problémája egymással, mert mondjuk az egyik terrorizálja a másikat, és az bepanaszolja, átlagban mi a reakció: "Felnőtt emberek vagytok, rendezzétek le egymás között!". Nagy ívben sz*rik bele, aztán ha valami tragikus dolog történik, utána csak a vállát vonogatja.
Ez az egyik ok a sok közül, amiért inkább külföldre jöttem.
Ordas nagy kamu. De oké, úgy teszek egy percig, mintha komolyan venném.
Amíg te is így beszélsz saját magadról, hogy neked "segged" van, addig másoktól miért vársz el tiszteletet?
Én is arra tippelek hogy a kérdés kitalàció. De tegyük félre gyanuinkat, és feltételezzük hogy megtörtént.
Az ügyfelek között sajnos mindig lesznek ilyenek. Dolgoztam én is vendéglàtàsban és ügyfélszolgàlaton is. Ezzel nem lehet előre mit kezdeni. Viszont ha màr megtörtént, akkor nagyon is. Itt nem a vendég a probléma, hanem a főnök.
Ha a főnök reakciója erre nem az hogy azonnal - még bocsànatkérés ellenére is - megtagadja a kiszolgàlàst a te érdekedben, akkor lehet tényleg a legjobb megfogadni a tanàcsàt és új munka utàn nézni ahol megbecsülnek.
Inkàbb zàrnàm minusszal a napot mint hogy eltűrjem hogy így beszélnek az alkalmazottammal. Az urak fel lennének szólítva a tàvozàsra. Ha nem tetszik, akkor kézen lennének fogva. A szexuàlis zaklatàs (fogdosàs) miatt meg mi indítanànk feljelentést. Ha utàna hisztiznek közösségi médiàn, leírnànk kerek perec hogy szexuàlis zaklatàs történt. Feljelentést helyetted nem tehetnénk, mert ez magànvàdas bűncselekmény. Viszont amennyiben úgy döntesz, úgy tàmogatnànk az eljàràs soràn. Ez a minimum úgy érzem.
Az "El lehet menni." kommentet meg honoràld a szülési szabadsàg utàn. Én azt mondom azt még nàla töltsd le, majd újboli munkàba àllàsod kezdetén add be a felmondàst. Addig pedig kezdj el jobbunka utàn nézelődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!