Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Normális, hogy ezért megszólt...

Normális, hogy ezért megszólt a főnököm?

Figyelt kérdés
Gyakornok vagyok egy multinál, ahol mindig elvégzem a munkám, sokszor proaktív vagyok, próbálok magamnak feladatot kitalálni. Viszont sokszor üresjáratba vagyok, mint a többi főállású dolgozó. Ilyenkor megkérdezem kell e még valamibe segíteni, erre általában nem a válasz. Ezután elkezdek telefonozni és szólnak, hogy ne nagyon telefonozzak. Jó de , akkor mit csináljak? Mert elég unalmas ülni és nézni ki a fejemből. Ebédelni 12 órától 13 ig szoktam, múltkor ezért is szóltak, hogy mi tartott eddig, holott a legtöbb dolgozó 2 órán keresztül szokott ebédelni, de az 1 óra meg a kávé utàna mindenkinél megvan. Az miben jobb, hogy mások 5 percenként járnak ki cigizni, én sose megyek ki. Engem mindenért megszólnak, más gyakornok fele annyit nem csinál mint én, és nem ba*ogatják őket. Másnál is ilyen toxikus a közösség irodán? Komolyan kérdezem, napi 8 órából mennyi az, ami tényleges munka? Illetve, ha a nem fontos meetingeket kivonjuk, úgy mennyi?

2024. júl. 11. 08:25
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Nekünk anno meg lett mondva, ha épp nincs is munka, tegyünk úgy, mintha dolgoznánk. Telefonozás szigorúan tilos volt.
2024. júl. 11. 08:38
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Ha nincs munka, akkor pl. microsoftos oktatóanyagokat lehet nézni.

Óránként szünetet tartani nem lógás, hanem jogszabály biztosítja számítógépes munkánál.

Azt nekik kell megmondani, mennyi az ebédszünet.

2024. júl. 11. 08:45
 3/10 A kérdező kommentje:
#1 Szocializmus felfogásba ez lehet divat volt, de 2024 van… mindenki nyomkodja csak sunyiba..
2024. júl. 11. 08:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szocializmusban nem volt még mobiltelefon (sem számítógép)

Ha irodai munkát akarsz, jobb, ha megtanulod hasznosan vagy legalábbis kulturáltan kitöltened az üresjáratot.

2024. júl. 11. 09:07
 5/10 anonim ***** válasza:
29%

Amikor én gyakorlaton voltam és nem volt munka, akkor azt mondták, hogy nyugodtan menjek el sétálni. :D Minek ott ülni, ha végeztem már minden munkával?

Teljesen jó irodai közösség volt. Pedig először féltem, csupa nő, mindig azt hallottam, hogy ilyen helyen mindenki utálja egymást, és bunkók. Ehhez képest mindenki barátságos volt, segítettek, megmutatták, mit hogyan kell csinálni, sokat beszélgettünk, ha volt idő sokat nevettünk.

2024. júl. 11. 09:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Üdvözöllek a munka világában. :-)

Természetesen nem mindenhol ez a helyzet, és tök igazad van, de sajnos sok mindent nem tudsz tenni.

Meg hát gyakornok vagy, te vagy az, akit "lehet" piszkálni...

2024. júl. 11. 09:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem minden hely ilyen. Nekem első munkahelyemen a főnök mondta, hogy hozzak be könyvet és ha nincs munka, akkor olvassak vagy tanuljak valamit.

Olyan hely volt, ahol nem egyenletesen oszlott el a munka, vagy nem volt semmi, vagy nagyon sok egyszerre.

2024. júl. 11. 09:44
 8/10 anonim ***** válasza:
30%
Ha nincs munka,fogom magam és elhúzok haza. Jobb dolgom is van, mint tettetni a munkát. Szerencsére nem órabérben fizetnek.
2024. júl. 11. 22:55
 9/10 anonim ***** válasza:
8: Mert te megteheted, nálatok ilyen laza a munkarend. De sajnos nem mindenhol van ez így.
2024. júl. 12. 07:41
 10/10 Senior Séf ***** válasza:
Kérdező, a látszatot is fenn kell tartani, még ha fárasztóbb is a tényleges munkánál.
2024. júl. 12. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!