Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normálisnak számít ez a...

Normálisnak számít ez a helyzet? Megszólalt bennem a vészcsengő.

Figyelt kérdés

Például elmondod neki, hogy téged zavar az, hogy ő minden egyes nap otthagyja a koszos edényt az asztalon, mire felcsattan, hogy ez nem igaz, ő mindig elpakol maga után. Ha csendben rámutatsz az asztalon lévő retkes tányérra, akkor az rá a válasz, hogy csak most az egyszer fordult elő, és te egy borzasztó ember vagy, amiért rögtön letorkolod, ha vársz még öt percet, elmosta volna, de te folyton csak kötözködsz és bántod őt.

Természetesen a tányéros eset nem történt meg, csak ezt írtam le példának, számtalan "valódi" történetet is írhattam volna, csak így kizártam azt a lehetőséget, hogy a családomból valaki rájön, hogy én írtam ki ezt a kérdést, ugyanis időnként tartok ettől az embertől, nem is igazán attól, hogy irányítani akarja az életemet, hanem attól, hogy ezt nem hajlandó beismerni! Azon gondolkodom, magának vajon beismeri-e, hiszen valahol csak tudja, hogy igazam van, különben nem hozná ki a sodrából ennyire az, amit mondok. Nem akar nekem semmilyen mozgásteret engedni, irányítani akar, mint egy ötévest, és ha megkérem, hogy ezt fejezze be, akkor kiakad, hogy mégis mit fejezzen be, hiszen ő soha nem akarja nekem megszabni, hogy mit tegyek. Fölösleges vele vitába szállni, mert nem hatják meg az észérvek. Ez még a normális kategóriába sorolható? Pláne, hogy mellette azt mondja, szeret, de amint nem az ő szája íze szerint teszek valamit, megpróbál azzal zsarolni, hogy megvonja a szeretetét (érdekes, hogy látom, hogy sok ismerőse a tenyeréből eszik emiatt). Ugye jól érzem, hogy nem szeret, és hogy valami baj van vele? Mit kellene tennem?

2015. dec. 30. 15:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Na, ha most mindenki megbocsát, akkor én kimondom tisztán, nyersen, hogy ezekre az emberekre született egy szakszó, amit a magyar egyszerűen úgy mond: hülye.

És ez most tényleg. Ilyen egy tipikus hülye, elkényeztetett s*ggű ember. Hogy mit csinálj? Hagyjad, mert persze, hogy nem szeret. Szakítsd meg vele a kapcsolatot örökre, aztán jóidő. Sok sikert! :)

2015. dec. 30. 15:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Jól érzed hogy nem stimmelnek a dolgok. Ez egy erőszakos zsarnoki típusú ember. Ha csak addig "szeret" amig minden az ő akarata szerint történik,akkor valójában nem is szeret. A ti kettőtök viszonyát nem párkapcsolatnak nevezik,hanem támaszkodásnak. Egymásra tamaszkodtok érzelmileg,és ez csakis addig fog működni,amíg az egyikőtök ki nem dől. Szerintem lépj ki ebből az egészségtelen viszonyból.
2015. dec. 30. 15:48
 3/3 anonim ***** válasza:

ez a "bántalmazó" magatartás egyik formája (a sok közül), megváltozni nem fog, mert ő ebben érzi jól magát.

ha módod és lehetőséged van, ne bonyolódj bele, ne láncold bele magad ebbe szituációba, mert csak sérülni fogsz te is tőle.

(itt is írnak erről a típusról: [link] )

2015. dec. 30. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!