Miért nem tudnak az emberek normálisan levelet megfogalmazni (megszólítani a címzettet például)?
"Hát ez se volt egy kulturált válasz (meg olyan frappáns se, mint gondolod)."
Bocs,de nem így van? Már pedig nagyon is így van.Ja és nem az a célom,hogy frappáns válaszokat adjak.
Mert a tanárok annyira tökéletesek. :D Mi 7 különböző felületen kapjuk a házikat. Nehéz lenne mindegyik tanárnak ugyanazt használni. Csak házit! Nem tanítanak semmit. Te tanítsd meg, ők csak házit küldenek. Persze nem a tankönyv, tanterv szerint haladnak, hanem találnak neten, vagy kapnak másoktól feladatokat és azokat továbbküldik. De nagyon büszkék magukra, hogy ők milyen ügyesek, hogy el tudnak küldeni valamit, vagy fel tudják tölteni valahova :)
Na, ennyit a tanárokról.
Messenger, egyéb üzenteküldő meg nem hivatalos levél. Nem ugyanazok a szokások, mint pl. egy e-mail esetében.
Utolsó,
remélem a gyerekedbe több értelmet és tisztelet nevelsz, mint beléd a szüleid...
Kérdező,
igen, sajnos így van. Meg sem tudom mondani, hogy mikor (középiskola, általános iskola), tanították egyáltalán, hogyan kell levelet írni. Idegen nyelvekből erőltették nagyon durván, hogy meg kell tanulni, hol hány üres sort kell hagyni, hogyan kell címezni nyelvenként eltérően. Utáltam is. Munkából adódóan rengeteg e-mailt írok. Mégis alapvető, hogy normális megszólítás, aláírás van mindegyikben
7: Én nem írtam egy szóval se, hogy nem tudok normálisan megírni egy levelet, vagy nem szoktam rendesen megcímezni, megszólítani.
Én normálisan írok.
De ettől még igaz, hogy a tanárok 90%-a semmit se ér.
Én is ezt vettem észre, mikor közzéteszi egy HÖK-ös tag, vezető az e-mailjét, amit tanároknak, oktatóknak ír, csak fogom a fejem, hogy képtelen normális, hivatalos megszólítást és befejezést írni egy ilyen hivatalos ügyben. Főleg, hogy HÖK-ös. Az meg csak hab a tortán, mikor valaki próbál hivatalos lenni és olyan cringe szófordulatokat használ, hogy elsírom magam a szégyenemben.
Azonban azt is meg kell említeni, hogy van olyan professzor, tanszékvezető, illetve hasonló tisztségű személy, aki ugyanúgy képtelen a normákat betartani. Megértem, hogy többszáz e-mailt kap és még azon kívül is van rengeteg dolga, de mikor írok egy tök normális és helyesen megszerkesztett levelet, és ő annyit ír, hogy "értem, nem gond (és a végére egy monogramot, hogy P.T.)". Ilyenkor nézek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!