Hogyan kezeljem az idegesítő új kollégát?
Nem vagyok híve egymás fúrásának, viszont az alábbi helyzettel nem tudok mit kezdeni.
Két hónapja kezdett nálunk egy új kolléganő. Én egy éve vagyok ezen a munkahelyen, mindent nekem kell kiküzdeni, segítséget alig kapok, szóval tudom, milyen rossz betanítás nélkül lenni.
Viszont az új kolléganő véletlenül nagyon ügyesen belopta magát a főnök asszony és a helyettese szívébe, így ő kap segítséget, törődést, sőt, sajnálják is, mert a munkakörhöz kellő végzettség megszerzését éppen végzi (tegyük hozzá, ugyanannyi az én fizetésem, mint az övé, havi bónuszt is ugyanúgy kapja). Ez önmagában nem is zavarna, de szegény kolléganő olyan buta, süt róla. A legbosszantóbb viszont az, hogy segítek, magyarázok neki, és közben ő nyomja a telefont! Nem figyel rám, rászóltam, semmi hatása nincs. Van olyan dolog, amit már hárman mondtunk el neki, fejenként legalább háromszor, és megkérdezi tizedszer is. Igyekszem vele türelmes lenni, de elpukkan az agyam, amikor neki fontosabb nyomkodni a telefont (én is szoktam, de nem úgy, hogy közben magyaráznak nekem!!!), mindeközben folyamatosan sajnálni kell, mert ő dolgozik teljes munkaidőben (még egy fél évig végzettség nélkül megjegyzem) és mellette tanul is.
Mit kezdjek a helyzettel? Hogyan lépjek magamban túl ezen a szituáción?
Nem szeretném kifurni, a munkaköre hasznos lenne, ha tudná végezni. A jegyzetfüzet nem rossz ötlet, köszönöm!
Várok még ötleteket!
Nekem van ehy jó! Szóval keress olyan szavakat ami rímmel az utolsó szavára a kérdésben és az a szó legyen a válasz a kérdésére.
Akkor elunja a kérdezgetést és pont ezért inkább figyel hogy elsőre megértsen.
Például megkérdezi, hogy "Hogyan kell mappát tömöríteni, meg tudnád magyarázni?" És erre azt feleled, hogy agyalázni. Erre momdja hogy "Ne már, komolyan beszélek" erre momdod, hogy "Ja azt hittem magyarul." Erre azt mondja, "De most komolyan", te meg mondod hpgy somlói galuska.
Na ezek után elmagyarazod és inkább figyelni fog rád, mert kerülni fog téged.
A másik lehetőség, hogy amíg mobilozik, vízipisztollyal a hónaalá spriccelsz amíg nem figyel és hangosan kiabálsz hogy megizzasztotta a kemény munka. Aztán bevallod hogy te voltál és ha figyelt volna akkor most nem röhögne rajta az iroda. Akkor elteszi a telefonját ha legközelebb hozzá beszélsz.
Ez jó, köszönöm az ötletet! A vízipisztolyos nagyon vicces lenne, de védve van a munkatárs, engem szednének elő.
És a példa is jó volt, kb ilyen szinten kell magyarázni, hogy hogyan kell mappát tömöríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!