Depressziós vagyok. Gyógyszert szedek. A családom kibeszel a hátam mögött. Hogyan kezeljem? Idegesítő
Nem is tettem ilyet, pont azt javasoltam hogy beszeljen az orvosaval.
A "kibeszelnek a hatam mogott" tipikus paranoid kepzelges.
Félig ismerős idegeneknél pl társasházi szomszédok, a kibeszélés alap. Ha a kérdező családja nem az az összetartó fajta akkor ott is a mindennapok része lehet a kibeszélés.
Kérdező, ezen a kibeszélésen (ha van, de akkor is ha nincs) nem tudsz változtatni, szedd rendbe magad mentálisan és kezdj önálló életet.
Depresszióban nem annyira jó tanács az önálló élet.
A kibeszélés valóban probléma lehet, hiszen valóban kellemetlen dolog, hogy pont azok "nem tudnak velem mit kezdeni" depressziósként, akik már a depresszió kialakulását sem tudták megakadályozni.
Tanács: Mondd meg neki, amikor bántó, amit csinál, hogy "most ez bántó volt".
Ha olyan családod van, aki kibeszél, akkor már tudjuk is, mitől vagy depressziós. Most hirtelen felindulásomban én is azt javasolnám, hogy értesd meg velük, hogy a kibeszélés zavar téged és küldd el őket a q anyjukba.
Igen, anyádat is.
8.! A depersszió kialakulásának számtalan oka van,nem kell mindent visszavezetni a családra és nem kell őket okolni! Messze nem bizos az sem,hogy a család rossz értelemben "beszéli ki" az embert a háta mögött.
Kedves kérdező,egyszerűen kérd meg a családodat,hogyha valami problémájuk,kérdésük van,akkor azt ne a hátad mögött beszéljék meg,hanem veled! Nyugodtan elmondhatod nekik,hogyha a hátad mögött beszélnek rólad,az neked rosszul esik és idegesít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!