Ha azért mondok fel mert visszarendelnek home office-ból, akkor valahogy elkerülhetem a bejárást a felmondási idő alatt?
Jelenleg home office-ban dolgozok, de egy (elég hihető és megalapozott) pletyka szerint ezt vissza fogják vonni és újra be kell járni.
Én viszont ezt nem akarom, napi 4 óra az utazás be a munkahelyre és haza. Szóval ha visszarendelnek akkor még aznap beadom a felmondásom.
De mi történne ha nem lennék hajlandó bejárni a felmondási idő alatt? Minden feladatot 100%-ig elvégeznék, de nem az irodából. Mit tudnának tenni ilyenkor velem? Lehetne bajom ebből?
Elvileg, amíg dolgoznod kell a felmondási idő alatt, addig a munkáltatód utasítása, beosztása szerint kell.
Az más kérdés, hogy ha nem teszed meg, mit tehetnek ők. Maximum azonnali hatállyal elküldenek és nem kapsz végkielégítést.
Végkielégítés amúgy se jár felmondáskor, nem? (Ez az első munkahelyem ahol nem határozott idejű szerződésem van, eddig mindenhonnan szerződés lejártával távoztam, soha nem mondtam még fel vagy rúgtak ki.)
Nincs olyan “céges rendszer” amihez speckó elérés kéne.
A közvetlen főnököm szuperjófej és ő biztos megengedné, de az ő főnöke egy igazi 🍆fej aki már egy ideje azon munkálkodik hogy legyen teljesen betiltva a h.o., nem hinném hogy lehetne rá hatni.
Ha bizonyítottan kárt okozol a cégnek, akkor ezt meg lehet próbálni behajtani rajtad.
A valóságban viszont azonnali kirúgás lehet belőle. Esetleg még piszkoskodnak a fizetéssel, vagy hogy nem adják ki a papírjaidat (és akkor nem tudsz elhelyezkedni). Vagy 8-szor be kell menned még valamit aláírni.
Köszi, kb ezekre voltam kíváncsi.
Milyen papírokat kell ilyenkor kiadni? Nincs náluk semmim tudtommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!