Közmunkánál bármikor fel lehet mondani, nincs felmondási idő?
Figyelt kérdés
Március 1.-től közfoglalkoztatottként dolgozok egy könyvtárban kisegítőként. Mivel nem volt más így elvállaltam, de valószínű, hogy júniustól lesz rendes munkahelyem, egyébként augusztus 31.-ig van a szerződésem. Ilyen hamar még nem akarom mondani, míg nem biztos, de azt sem akarom, hogy május 30.-án közlöm, hogy elsején már nem megyek, ha egyáltalán lehet ilyet, nem tudom.#Közmunka, közfoglalkoztatott, munkahely, felmondási idő, munka, állás,
2024. máj. 14. 12:33
1/10 anonim válasza:
A szerződésedben nincs írva erről semmi? Mert alapvetően az az irányadó, hogy mit írtál alá. Olvasd át alaposan.
2/10 anonim válasza:
Ilyen esetben ehhez pozitívan állnak, hiszen ez csak átmeneti "kisegítő" lehetőség. Bár tényleg nem előtte 3 nappal kéne.
Ez egyébként nem közmunka, a közmunka a közfoglalkoztatások parkosító alága. Én közmunkán felmondtam régen úgy 1 héten belül, hogy szadizott a főnök és konkrétan kimondtam ezt a HR-nél. Közös megegyezéssel leléptem és kaptam tovább segélyt.
3/10 anonim válasza:
Mindenképpen a szerződésedre hagyatkozz, az az irányadó, abban benne kell lennie, hogy mennyi a felmondási idő. Nem tudom, mennyiben más a közfoglalkoztatotti szerződés, mint egy sima, de ha ott is van három hónap próbaidő, akkor elvileg nincs felmondási idő, három hónapon belül indoklás nélkül felmondhatsz és nem kell tovább dolgoznod.
4/10 anonim válasza:
Felmondhatsz, kiléphetsz, de utána a munkaügyi központ kizár a további együttműködésből.
5/10 A kérdező kommentje:
De ez nem kötelező közmunka, nem a munkaügyin mondták, hogy menjek, én találtam magamnak.
2024. máj. 14. 21:44
6/10 anonim válasza:
Ha engednek közös megegyezést, akkor nincs kizárás. Illetve nem tudok kötelező közmunkáról, tudtommal nem kötelezhetnek. Annak idején mindig magamnak kellett keresni.
7/10 A kérdező kommentje:
Nincs benne a szerződésben, hogy van a felmondás egyébként végignéztem.
2024. máj. 15. 10:42
8/10 anonim válasza:
Minthogy próbaidő sincs, úgy felmondási idő sincs. Elég előtte pár nappal jelezni, hogy találtál állást, szüntessék meg a jogviszonyod. Nálunk sosem csináltak belőle problémát, azt is elengedték, aki családi okokra hivatkozva ment el, aztán volt, aki pár hét után újra ott volt. Végül is ez lenne ennek a foglalkoztatási formának a lényege, hogy átmenetileg, amíg nem találsz rendes állást, addig is van mit csinálni és kapsz érte valamennyi bért.
9/10 anonim válasza:
Bármikor. Bemész aláírod a kilépő papírokat.
10/10 anonim válasza:
A jogi szabályozás világos. Határozott idejű szerződést csak közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással lehet megszüntetni. Ha a polgárjenő hivatal rugalmas, akkor az előbbi működhet megbeszélés szerint. Ha nem, akkor otthagyhatsz csapot-papot, és a második pont lép életbe, de annak pontos következményeit nem ismerem (azt hiszem, egy havi béredet követelhetik miatta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!