Dolgoznál közfoglalkoztatottként vagy inkább munkanélküli lennél ha nincs más lehetőség?
Próbálok normálisan válaszolni, de nem egyszerű. Ilyen helyzetre egyszerűen nem vállalnék gyereket. 88 ezer forint nagyjából a napidíjam, két értelmezhetőbb bevásárlás vagy egy fél albérlet, rezsi nélkül.
Milyen végzettségeid vannak konkrétan? Beszélsz legalább angolul felsőfokon? Egyéb nyelvtudás? Bármi informatikai hozzáértés (akár csak egy vlookup összetaknyolása Excelben)? 4 órában, távmunkával sokkal, de sokkal többet tudnál keresni gyerek mellett, ha lenne valami értelmes végzettséged vagy készséged. Korábbi munkatapasztalat? Remélem nem fél év közhivatali aktatologatás van a cv-dben és arra mentél szülni, mert akkor aztán tényleg limitáltak a lehetőségek.
"Hát szerintem inkább a mulnkáltatóknak penne kutya kötelessége segíteni a kis gyerekes anyákat"
Ez egy dolog. De nem lehet egy gazdaságot arra felhúzni, hogy anyunak menni kell az oviba. Most akkor nem legyen szoláltatás a többi embernek, mert a dolgozó megy az oviba? Érthető, hogy neki ez probléma.
Pl. egy bolt nem azért van estig nyitva, mert leszarják a kisgyerekes anyákat. Én attól még nem érek oda 3-ig (ha amúgy 7-ig dolgozom), mert x dolgozónak mennie kell a gyerekéért.
A nem gyerekes dolgozóktól sem várhatják el, hogy ők vigyék a munkát x órával tovább a végtelenségig.
22#
Mindent meg lehet oldani ha van rá hajlandóság de sajnos merevek az emberek mint a betonacél. Persze nyilván egy ida-vissza kompromisszum is helyzetre gondolok. Pl a főnök a beosztásnál figyelembe veszi a gyerekesek fontosabb momentumait, mint pl az oviba, iskolába hordás de mondjuk a fizu valamivel kevesebb mivel pár óra kiesik a havi keretből. Vagy bármi kreatív ötlet ennek megoldására. Viszont itt az a helyzet, hogy senki nem a megoldásokat ketesi hanem csak hárítja magáról a problémát!
#21 Persze, biztos van neki felsőfokú angol tudása és elmegy 88e-ért trógerolni :D Excel? xD Szerintem hallani se hallott róla.
Sajnos az ilyen ember nem tanul. Elkönyveli hogy ez az élet, a "sors ezt adta".. minden más az kamu, mindenki más aki az állítja többet keres, az kamuzik, vagy adócsaló bűnöző.
Szerintem nem kell senkinek magyarázkodnod kérdező.
A 24-es válaszolót nem értem, hogy miért sérteget valakit ismeretlenül. Bárki kerülhet rosszabb helyzetben valamiért, aztán fordul a kocka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!