Milyen lehetőségei vannak egy művésznek, aki otthon alkot és interneten árul, hogy ne a lakóhelyének címét írja a csomagra, amikor feladja?
Figyelt kérdés
Ezt nagyon távolról kérdezem, mert soha életemben nem voltam semmilyen formában egyéni vállalkozó és a környezetem sem volt senki soha. Nem is rendeltem még semmit kézművesektől, de elgondolkodtam, hogy ezt hogyan oldja meg aki otthon alkot? Manapság kiadni a nevünket címünket egy idegen vásárlónak, akit sose láttunk, kicsit veszélyesnek tartom. Egy dolog a csomag, de ott van még a számla is.2024. máj. 25. 22:56
1/12 anonim válasza:
"veszélyesnek tartom"
Akkor költözz atombiztos bunkerbe....
2/12 anonim válasza:
Aki a csomagot rendeli az nem tudja hogy a cím ahonnan jön a csomag, az a feladó privát címe. Lehet az akár egy irodának berendezett lakás, én pl. erre gondolnák és nem privát címre
3/12 anonim válasza:
Foxpost, easybox, packeta pont vagy gls csomagautomatába való feladás-rendelés nem játszik?
4/12 A kérdező kommentje:
Ez igaz, lehet a legtöbben nem is feltételeznék, hogy privát cím. Bár én pont fordítva, először privát címre gondolnék ha olyan művész oldalról rendelnék, mint pl. az Etsy.com.
Foxpost és társait sem használtam még. De ha már felhoztad, azoknál nem kell megadni a feladó címét?
2024. máj. 25. 23:11
5/12 anonim válasza:
Nem kell megadni a feladó címét, bedobod a hozzád legközelebb lévő automatába és ráírod annak az automatának a címét, ahová a vevőd kéri. Ott nem szállítanak házhoz, csomagautomatához kell érte menni.
6/12 anonim válasza:
Talán a postáskisasszony le ellenőrzi a címed? Kér lakcímkártyát?
7/12 A kérdező kommentje:
Ez tényleg egy jó megoldásnak hangzik. Látva mennyi van már ezekből a csomag automatákból, biztos sokan élnek is vele.
2024. máj. 25. 23:20
8/12 Morfondir válasza:
Ha számlát is adsz a feladott csomaghoz, akkor azon szerepelni kell a címednek. Szerintem... Így mindegy, hol adod fel.
9/12 Morfondir válasza:
Ja, igen. Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor kell legyen a vállalkozásodnak "hivatalos székhelye". Ez nem kell, hogy a lakcímeden legyen, lehet bárhol. Ha nem vagy tulajdonos, vagy bérlő az adott címen, akkor az összes tulajdonos, és haszonélvező engedélye kell hozzá, hogy ott lehessen a székhelyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!