Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan bánjak egy toxikus...

Hogyan bánjak egy toxikus kollégával?

Figyelt kérdés
Milyen volt velük? Hogy tudtátok kezelni? Nekem az egyik kollégám nagyon is az, és kihasználja a gyenge önbizalmamat.

2024. máj. 22. 12:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Írj részleteket, és akkor tudunk komoly választ írni.
2024. máj. 22. 21:20
 12/14 A kérdező kommentje:
Két éve vagyok a cégnél, az elején nagyon kedveskedő, anyáskodó volt. Most meg ha egy hibát vétek, rögtön cc-zi a főnököt, a hátam mögött kibeszél, engem meg a reggeli meetingen lejárat, hogy ezt mar tudnom kell...olyan dolog, amit ott láttam először. Egyébként B2B, second level IT support pozi. Én 29 vagyok, a kollégám 62.
2024. máj. 22. 21:34
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

... Ez igazából sajnos jogos bizonyos szinten ennyi munkában eltöltött idő után!

Valahogyan rá kellene jönnöd, hogy hol csalódott benned, és miért nem tart már méltó utódjának!

2024. máj. 23. 14:06
 14/14 anonim ***** válasza:

Én kértem, hogy írj részleteket, szóval válaszolok, akkor is, ha irodában csak két évet dolgoztam diákként, és az IT nagyon távol áll tőlem (én szolgáltatás szektorban dolgozom, azon belül turizmus).

Én csak akkor írok a főnöknek, ha nagyon muszáj, és akkor cc-zem be e-mailben, ha be akarom védeni a seggemet. Nála is ez lehet a helyzet szerintem, úgy lehet vele, hogy minden legyen meg írásban, nehogy őt rúgják ki nyugdíj előtt. Meg ott a generációs szakadék is, én is pont 29 vagyok egyébként, viszonylag jól kijövök az 50+-os kollégákkal, de van sok különbség hozzáállásban, világlátásban... Én pl. soha nem jelentettem a főnöknek, ha akár régi, akár új kolléga hibázott, kijavítottam, aztán elmondtam neki, hogy máskor ezt légyszi ne így. Az 50+-nál ez valami kényszer, hogy muszáj a főninek is tudni róla, bármilyen marginális is az ügy. Egyrészt kicsit visszataszító mert ilyen pincsikutya csaholást érzek, mintha jutalmat várna azért, hogy észrevett és kijavított egy hibát, bónuszt, jutalmat, de még szóbeli dicséretet sem kap ezért senki nálunk, de azért el kell mondani, hogy ezt XY rontotta el, de ő kijavította...

Nem tudom, esetleg tudnál mástól kérdezni, mondjuk, ha aznap találkozol valamivel először, kérdezz meg bárkit, csak ne a kígyó kollégád? Nem tudom, ez mennyire adaptálható a te munkakörödhöz.

Ez az ember meg remélhetőleg nemsokára úgyis elmegy nyugdíjba.

2024. máj. 24. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!