Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen egy toxikus munkakörnye...

Milyen egy toxikus munkakörnyezet?

Figyelt kérdés
2023. júl. 29. 09:36
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

A munkavállalók szorongását kiváltó közeg.

A vezetőség jellemzően nyomás alatt tartja a személyzetet, olyan versenyhelyzetet teremtve, amelyben a motivációt a lemorzsolódás és a szankciók elkerülése jelenti nem pedig a szakmai fejlődés és siker utáni vágy.

Ez a produktivitásra már középtávon is nagyon negatívan hat, rombolva a vállalat értékét - aminek az ellentéte lenne viszont a vezetőség feladata.

2023. júl. 29. 09:51
 2/4 anonim ***** válasza:
Konkrét példát említve, amikor túlellenőzik az alkalmazottak tevékenységét. Persze szükség van kontrollra, de amikor negyedóránként be kell számolnod arról, hogy mit csinálsz, az elég toxikus és kontraproduktív is amúgy
2023. júl. 29. 11:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy nem ez a vállalat célja, de a kollégák ilyenek.

Én egy multinál dolgozom 10 éve, alapvetően szeretek itt dolgozni. De 10 évig csináltam egy feladatkört, és szerettem volna fejlődni. Sikerült is megkapnom egy jobb munkakört, de fél évig bírtam, utána visszakértem magam a régibe. 2 szlovák kollégám volt, akik mindenáron be akarták bizonyítani, hogy alkalmatlan vagyok a feladatra. Semmit nem mondtak el, ha kérdeztem, akkor sem. Bármit mondtam, lehurrogtak, fél év alatt teljesen leépítették az önbizalmamat.

Én többször jeleztem ezt a főnökömnek, semmit nem csinált. Szerencsére a régi helyemre boldogan visszavettek. Most meg bajban vannak, mert központi utasításra az összes szlovákot kirúgják, és magyarral kell helyettesíteni őket, és senkit, de senkit nem találnak. Ilyen az, amikor a vezetőség alkalmatlan mindenre.

2023. júl. 29. 13:33
 4/4 anonim ***** válasza:

1-es tökéletesen összefoglalta a lényeget, én már csak tüneti oldalról tudnám ezt cifrázni, az elmúlt néhány hét tapasztalatai alapján.

- a főnököd gyakorlatilag ellened fordul, az összes lehetséges (és lehetetlen) helyzetből azt hozza ki, hogy veled vannak teljesítmenyproblémák

- nem tudsz ezzel hová fordulni, mert a főnököd főnökei is ezt a nótát fújják, elfogy körülötted a levegő

- bármilyen megoldási javaslatod van, begörcsölnek, azt mondják "itt nem lesz ez meg az"

- folyamatos pletykálkodás, egymás rosszindulatú kibeszélése, múltbeli és jelenlegi kollégák pellengérre állítása a hátuk mögött

- "mindensz*r", semmi se jó, a cég, más csapatok, a partnerek

- ugyanennek a változata amikor már mindenki ELLENSÉG, háborús pszichózisban ég a csapat és ezt a vezetőség is fűti...

Kérdező, neked mik a tapasztalataid, ha vannak?

2023. júl. 31. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!