Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy kezelnéd, ha nem szeretne...

Hogy kezelnéd, ha nem szeretnek egy munkahelyen, és gyakorlatilag semmibe néznek?

Figyelt kérdés
És te mondjuk introvertáltabb fajta vagy, nem fogod magad benyalni a kollégák közé ha nem szimpatikusak. Minden nap így mész be. Maradnál így is, vagy inkább felmondanál?

2024. máj. 14. 16:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit hasonló helyzetben vagyok: lehetetlenség váltanom, így szenvedve-, de maradok.
2024. máj. 14. 18:16
 12/20 anonim ***** válasza:
15%
"Bírom" az ilyen 2#-es, 4#-es kommenteket: nem tudnak semmit a másikról, csak 0,0001%-nyit az épp adott porblémáról, de egyből tudják a "tuti" ugatni.
2024. máj. 14. 18:20
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket! Annyit hozzátennék, hogy ez Ausztriában van, nyilván a pénz a legnagyobb motiváló tényező, de van az a pont, hogy az se számít, inkább felmond az ember. Ehhez a ponthoz közel vagyok, de próbálok kitartani. Tudom hogy mások sokkal kevesebbért dolgoznak, ezért is mondom, hogy kitartok egyelőre. Legalább nem piszkálnak, mert akkor kinyitnám a számat én is. Csak így az van, hogy kevés a kommunikáció köztünk, így én se tudok visszaszólni ha úgy van, mert nem piszkálnak, egyszerűen nincs beszéd. Kicsit patt helyzet, de nagyon rossz, hogy nincs kivel beszélni. Nincs ezen a részlegen egy magyar se. Korábban volt egy kettős magyar-román vele nagyon jól elvoltam, csak elküldték a cégtől
2024. máj. 14. 19:38
 14/20 anonim ***** válasza:

#13: de ez igazából miért gond? Volna szükség egyáltalán beszélgetésre?

Illetve most nyelvi akadálya van a beszélgetésnek?

2024. máj. 14. 19:43
 15/20 A kérdező kommentje:
Azért mert rosszul élem meg. Ha teljesen egyedül lennék, nem zavarna. Így viszont ilyen társas magány szerű, hogy ők elvannak, beszélgetnek, de veled nem. Ilyen kirekesztő érzés tudod. Ha utcán vagy bárhol máshol lenne letojnám, de mivel össze vagy zárva velük sok órán keresztül, valamiért nagyon rossz. Egy-egy emberrel azért szívesen beszélnék, lenne is, csak ők a másik helyen vannak, az asztaloknál. Engem viszont az egyik géphez tettek be, ahol olyanok vannak, akikkel nem beszélünk nagyon. Kérdeztem a műszak vezetőt, zenét nem lehet hallgatni, pedig az megoldaná a dolgot. A munka borzasztó unalmas, és így nagyon lassan telik az idő, ezért érződhet ennyire rossznak. Lehet csak én fújom fel? Németül beszélek olyqn A2-es szinten, jó néhány dolgot értek amúgy amit beszélnek, de ez az osztrák német egy külön kategória.. bár hoch deutsch lenne
2024. máj. 14. 19:57
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor mondjuk azért néznek levegőnek, mert nem tudsz németül. A szláv eredetű német szó eleve azt jelenti, hogy néma.
2024. máj. 14. 20:29
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

15

Én is Ausztriában dolgozom 13 éve, hidd el, az osztrákokban mindig is volt egy adag távolságtartás.

A nyelv fontos, de azt tudnod kell, hogy nem feltétlen azért nem beszélgetnek veled mert neked csak A2 a németed, hanem mert megerőltető számukra a Hochdeutsch. Tudják, beszélik, tanulták, de ők dialektben beszélnek.

Ezt onnan tudom, hogy van egy osztrák barátom a munkahelyen, aki van hogy szakmai dolgokban "eligazít", és volt hogy ő maga mondta, hogy ne haragudjak ha bunkónak tűnik, nem akar az lenni, csak neki úgymond kell egy "lazább" nap, mikor valamit tisztáz velem. Megkérdeztem, hogy miért, ennyire idegesítő vagyok?

Azt mondta nem, dehogyis, csak tudja, hogy Hochdeutshon kell megszólalnia és nagyon kell vigyázni saját magára hogy Hochdeutsch-on beszéljen, mert tisztában van vele, hogy a quatschen-t, tehát a dialektet nem fogom érteni. Számukra ez megerőltető.

Ezt magyarként nyilván nehéz megérteni, mert a mi nyelvünkben nincs olyan jellegzetes erős dialekt mint a német nyelvben. Náluk komplett máshogy ejtik, írják, beszélik a dialelektet mint a Hochdeutsch-ot. És lehet, hogy az iskolában tanulták a Hochdeutsch-ot, de 3 éves koruk óta a szüleiktől, barátoktól, hivatalban, az óvodában, az iskolában stb. dialektet hallanak és beszélnek. És nekik koncentrációt igényel a Hochdeutsch, bármennyire is hihetetlennek hangzik ez például egy magyarnak, ahol nincs dialekt országon belül.

Az hogy egy szegedi a szegre azt mondja hogy szög, az lóf.sz.

Ausztriában konkrétan a Vorarlbergi nem érti meg a bécsit, és a Linz-ben visszakérdez az osztrák a Vorarlbergire, hogy mit makogsz? Tehát ilyen szinten van ott jelen a dialekt.

2024. máj. 14. 20:46
 18/20 anonim ***** válasza:
#12 Nem értem a vergődésed. A kérdező azt kérte, mondjuk meg a tutit, meg lett mondva.
2024. máj. 14. 21:20
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Kicsit OFF: Ha valaki introvertáltnak mondja magát, közben az alapvető emberi kapcsolatokat is "benyalásnak" nevezi, az sok jóra máshol se számítson.
2024. máj. 14. 21:21
 20/20 A kérdező kommentje:

Bevált nekem néhány dolog, amivel könnyebben ki tudom húzni a napot.

-A kollégákat akik nem nagyon beszélnek velem, ignorálom.(szinte csak munka ügyben kommunikálunk ha kell)

-Füldugó be (kevesebbet hallok belőlük, meg a gépek zúgásából is)

-Munkába menet és szünetben (fülessel) zenehallgatás (jobb kedv)

-Szünetben valakit felhívni (addig is ki tudod magad beszélni, oldódsz)

-Munka közben másokra nem nézni, csak a kötelezőt hozni

-Elkalandozni fejben, gondolkozni vmin egyfolytában

Ezekkel sokkal elviselhetőbb volt a nap nekem. Amíg át nem tesznek valahova, addig is elviselhetőbb, nem gubózik annyira be az ember.

2024. máj. 15. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!