Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen ok miatt mondtál fel a...

Milyen ok miatt mondtál fel a munkahelyen? Volt-e durva sztori?

Figyelt kérdés
5 éve vagyok a munkahelyemen, 2 éve új főnök van, aki minden apró vacakba beleköt, tűri mindenki, de én belefáradtam. Holnap megint megyek raportra, elfelejtettem valami kukát kiüríteni, megint kiabálni fog. Arra gondoltam, anyagilag állok úgy, hogy nem gond, ha felmondok, szóval tervezem, hogyha újra állatként beszél velem, csak szó nélkül az asztalra teszem a papírt. Volt már más is így?

#felmondás #Kibírhatatlan főnök
ápr. 23. 21:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Mindig variáltak a beosztással, de nem szóltak hogy átírták. Sokszor nem is tudtam hogy bent kéne lennem, úgy hívtak fel hogy hol vagyok.

A variálós munkatársak azt hazudták a főnöknek, hogy megbeszélték ezeket a változtatásokat velem előre, és belementem.

Másik; fiatalos munkahely. Minden héten dupla műszakot kellett volna nyomni vagy 2x-3x, hétvégén bemenni mert a fiatal munkatárs másnapos/menne koncertre/fáradt a sok bulikától

Olyan helyen is voltam, ahol a szülők 1 órával később jártak be és 1-2 órával hamarabb mentek el hogy tudják vinni a gyereket oviba.

Férfi dolgozók. Mondanom se kell rohadtul nem az oviba szaladgáltak, csak ezt hazudták.

Akinek nem volt gyereke az meg dolgozzon helyettük.

Nyomult rám a felettesem és visszautasítottam. Ez után mindig sz4r munkát kaptam, direkt szivatott

ápr. 24. 09:57
 12/15 anonim ***** válasza:
84%

A gyerekes munkatársak miatt én sosem tudtam délelőtt dolgozni vagy ünnepnapokon pihenni. Ahogy jött a beosztás, máris rohant hozzám az összes anya. Örültem, hogy végre lez y nap amior délelőttös leszek, ez tartott 5 percig. Láttam hogy húsvétkor nem ell dolgoznom, 5 perc múlva ez is át lett írva.

Ha beosztottak egyszer úgy hogy december 24-én 4-kor eljöhetek, tuti jött is az egyi anyuka, hogy akkor csere, én legyek 8-ig. Ha mondtad, hogy nem mert a családoddal lennél, akkor jött is a kérdés, hogy milyen családod, ha nincs is gyereked. Aztán nem mentél bele, rádförmedtek a barátai hogy mekkora egy suttyó vagy, ő meg rohant szélsebesen a főnökhöz. A főnök azonnal ment is hozzád, hogy akkor átírta a beosztást és december 24-én este 8-ig fogsz dolgozni.

ápr. 24. 10:21
 13/15 anonim ***** válasza:

Totál másról szólt a munka mint az állásinterjún, az persze egy dolog. A másik hogy kezdőként felvettek és 2 hét alatt zéró betanítással elvárta volna a főnököm hogy úgy dolgozzak, úgy kenjek-vágják mindent mint ő aki 10 éve azt csínálja.

Semmilyen betanítás nem volt, összevissza voltam bevonva különböző folyamatokba és sajnos azt vettem észre hogy a főnököm sem mindig érti mit kell csínálni, de a nagyfőnök gyerekkori barátja. Emellett nagyon feszült volt a légkör, nőként nem mehetettem home officeba soha, bezzeg a kollégám aki ugyanakkora kezdett mint én és férfi volt ő mehetett.

6 hónap után találtam másik helyet és felmondtam, mikor közöltem a felmondásom utána már meg akart hívni ebédelni és jófejkedni én meg röhögtem hogy eddig lett volna erre lehetősége.

ápr. 26. 22:26
 14/15 anonim ***** válasza:

12 órás munkarendben dolgoztam és egy idő után már olyan helyre osztottak volna be, ahol csak állva lehetett volna dolgozni.

Nekem mindig gond volt az álló munkavégzés és mivel nem akartam szenvedni, felmondtam.

Másik helyen a kiszolgáltatottság miatt mondtam fel és amiatt, mert nem nagyon ment a munka. (Gyorsan kellett volna dolgozni.)

Ez egy kábeles cég volt, ahol kábelek voltak gyártva, különféle hosszúságban. Természetesen, ahogy a gépről lejött, nem egyszer a kábelvezetékek össze voltak gubancolódva, tehát ez is hátráltatta az embert. Egy kábel állhatott több szálból is.

Emellett ha ki akartál menni wc-re, a gépbeállítónak kellett szólni, aki kezelte a gépet részben. Nekem nem tetszett ez, mert nem akartam, hogy egyszer azt mondja, hogy "mindjárt vége, állunk át, addig ne menj ki wc-re".

ápr. 27. 18:35
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"Volt-e durva sztori?"

Igen.

Mivel törvényesen nem tudott megszabadulni tőlem az új főnök úgy, hogy végkielégítést ne kelljen fizetni, ezért megvádolt azzal, hogy lopom a cég készletét a raktárból. Mivel ezt nem tudta bizonyítani (nyilván nem, hiszen nem loptam), ezért a következő vádja az volt, hogy X és Y napon nem voltam dolgozni (hol jártam?), és ennek még lesz következménye. Majd mosolyogva kacsintott egyet.

Nálam ekkor szakadt el a cérna, és másnap azonnali hatállyal felmondtam.

Majd benyújtottam a keresetem a bíróságra, mert nagyon okos főnököm elfelejtette, hogy az utóbbi időben késve fizette ki a bérem, az utolsóval pedig teljesen el volt maradva.

Peren kívül megegyezett velem, amint megkapta az idézést az első tárgyalásra. Kicsit többet volt kénytelen így fizetni nekem, mintha tisztességesen felmondott volna.

Visszanyalt a fagyi...

Remélem, hogy több ilyen történetem nem lesz az életben!

ápr. 28. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!