Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nárcisztikus munkamániás a...

Nárcisztikus munkamániás a kollégám, a vezetőség is fél tőle, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Az egyik 55 éves férfi kollégám kb. 7 ember helyett is dolgozik. De eközben egoista, nárcisztikus, a normális munkahelyi légkört szétzúzza. Mindenkit aláz, degradál. Akár nyíltan is. Önmagára istenként tekint. Se gyerek, se feleség, nincs hobbija, se maszekja, csak a cégnek él. A vele egy szinten állók fele nyugtatót szed, másik része pszichológushoz jár miatta. A főnökség is "fél tőle", de nem merik kirúgni mert túl jó munkaerő. Mi kollégák viszont aggódunk, hogy elveszi előlünk a munkát és fölöslegessé válunk. Szószerint kell érteni: kiveszi a munkát a fiatalok kezéből, hogy ezt csak ő tudja jól elvégezni. Nekünk alig marad napi 1-2 óra meló.

Vidéki kisváros kreatív munkahely, 20 fő. Szakmán belül nem sok esélyünk van továbbállni más céghez.

Mit lehetne tenni?

márc. 15. 13:04
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Akkor hisztizik, üvöltözik, aláz. A főnökség meg homokba dugja a fejét
márc. 15. 16:30
 12/15 anonim ***** válasza:
#11 de akkor a munka annál marad akinél eredetileg volt? mert akkor ennyi.
márc. 15. 18:26
 13/15 A kérdező kommentje:

Nem! Ő akar csinálni mindent. Szerinte mindenki más inkopenens balf*sz hozzáképest. Bemegyünk reggel 8:00-ra, a csávó már bent van hajnali 4:00 óta és dolgozik. Van úgy hogy haza se megy éjszakára se(!). (Szerintem ezt csak drogokkal lehet bírni). És közli, hogy a munkával már elkészült, mert ha én csinálom az úgyse lett volna olyan jó mint az ő munkája.

És ha ez így tovább simán megválhatnak néhányunktól, mert a csávó mindenki helyett megcsinál mindent, kérkedve, gőgösen.

Először poén volt, hogy tényleg napi 1-2 órányi munka maradt nekünk. Most viszont már frusztrál mindenkit, fölöslegesnek érezzük magukat, lelkileg is kivagyunk miatta teljesen. Nekem is volt már olyan időszakom miatta, hogy az egész szakmát ott akartam hagyni, annyira elhitettem velem, hogy sz*rt sem ér a szakmai tudásom.

Mit lehet tenni ilyen kolléga ellen?

márc. 15. 19:30
 14/15 anonim ***** válasza:
92%
Ti mind a húszan a vidéki kisvárosban egyetlen helyen alkalmazható szakmát tanultatok? Erre alapoztátok a megélhetéseteket? Ha hétfőn mind felmondanátok, kedden már kezdhetnétek a saját cégetek alapítását. Csak ezt a palit fel ne vegyétek, hogy elvégezze 19 ember munkáját.
márc. 15. 23:43
 15/15 anonim ***** válasza:

#13 én beszélnék vele négyszemközt. Elmondanám ezeket neki, hogy nem tudok így fejlődni és az én feladataimat ne vegye át.

Ha ez nem megy, akkor a vezetőkkel beszélnék, hogy egy világosabb rendszert szeretnék, hogy melyik feladat kinek van kiosztva és ki a felelős érte.

stb.

márc. 16. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!