Hogyan lehetnék munkamániás?
A munkám érdekel a legjobban (mérnöki tevékenység), ez a hobbym is, viszont számtalanszor nem foglalkozom ezzel azért mert nem csinálok semmit(alszok, fekszek, nézek magam elé, stb.).
Hogyan tudnám rávenni magam, hogy ilyen esetekben is dolgozzam vagy a munkám témakörével foglalkozzam szabadidőmben?
Miért érzed úgy, hogy a munkáddal kellene stünet nálkül foglalkoznod?
Hogy műszakisan fejezzem ki magam, tudod, hogy Perpetuum mobile nincs.
Ha az idegrendszert túlterheled, kiégsz.
Azok az emberek munkamániásak,akiket nem érdekel semmi sem.Ez egy pótcselekvés,amivel kitölthetik azt az űrt,amíg mások ÉLNEK.
Persze jó dolog,ha valaki szereti a munkáját,de 8 óra bőven elég.
Igazából #3-assal tudok maximálisan egyetérteni.
Jó dolog a punnyadás és aki igényli, annak kell.
Nekem pont a punnyadás hiányzik, hogy rendszeresen megengedhessek magamnak olyan estét, amikor csak hazamegyek és semmi hasznosat nem csinálok.
Egy ismert Pamkutya számból idézve:
Tudod kik alszanak éjjel?
A vesztesek!
Kockaság, gyíkság, lámaság
A mi fajtánkra mindig ezt mondják!
A munkamánia és, az, hogy szereted a szakmád/a hivatásod és amit csinálsz az nem ugyanaz. Fel kellene ismerned a különbséget.
Az ilyen ürkitöltéses baromságoknak meg ne dőlj be.
El tudod vállalni ezt valahogyan teljesítménybérezésben?
Nekem nagy motiváció volt, hogy elmentem egy munkára, ahol kb napi 10 ezret lehetett összekaparni teljesen teljesítménybéres munkában. Na én háromszor jobb vagyok a többieknél. Azóta egyfolytában dolgoznék 😃 többet is maradok, így napi 40 ezer megvan 11 órában, plusz szombat is. Sajna jövő hónapban vége a munkának :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!