Ha 31 éves vagyok, és még sose volt munkahelyem, akkor áshatom magam, vagy lehet esélyem elhelyezkedni dolgozni?
Figyelt kérdés
6 hónapot dolgoztam, és azt is közmunkán. Nem azért nem mentem dolgozni, mert nem akartam, hanem mert sehova nem vettek fel.2024. febr. 25. 11:50
31/38 anonim válasza:
Ismerek nálad durvábbat is. Egyik ismerősöm 16 vesen ott hagyta az iskolát,most 27 éves. Össz-vissz talán ha van egy év munkaviszonya. Mindig talált kifogást. Ha kertészetbe ment,ott koszos lett a körme,ha gumikat pakolni ment,ott nem bírta a dereka,ha kukoricásba ment,ott sütött a nap,sorolhatnám. Olyan értelmezlen kifogásai voltak,hogy csak nevettünk rajta. Egyedül csak az anyja állt ki mellette. Az dolgozik helyette. Betegen,lefogyva. És nem veszi észre magát. Ja,és mostanra már elkezdett drogozni is. Frontinra iszik. Ezeket az olyan kaliberű ismerőseitől szerzi be,mint amilyen ő maga. Már mindeni keresztet vetett rá,pedig kapott volna segítséget. De nem. Neki így jó. Pajtában aludni,és túlélni a napot. Ha te is ilyen szeretnél lenni,akkor keresd a kifogásokat. Ha meg nem,akkor kelj fel holnap úgy,hogy elfogadod az első szembe jövő munkát,és dolgozz. Hidd el,minden kezdet nehéz. De arra gondolj,hogy ha teszel érte,ennél csak jobb lehet.
32/38 anonim válasza:
Ti se élteek még vidéken. VIdék alatt olyan helyet értek ahol laig jár busz és pár száz fős település, messze a várostól. Én is egyetemet végeztem , és mégis évekig nem találtam munkát, interjúkra behívtak, de vagy tele volt a terem mindig vagy napi 3-4 embert legalább behívtak. Váoroskban persze mindig van munka vagy ismerősök által, de ha valaki csak a meghirdetett állásokra tud jelentkezni, akkor ÓRIÁSI a KONKURENCIA és szinte biztos nem őt veszik fel. Aki írja a munkássszállót annak annyit üzenek menjen és próbálja ki. KB csak aludni lehet ott, putri a legtöbb s még pénzed se marad mellette ha nincs jó állásod.
33/38 anonim válasza:
#32: Valóban nehéz vidéken, na de azt ne akarja senki megmagyarázni, hogy 10 év alatt nem tudott semmilyen irányba mozdulni. Vagy nem tudott más városban esetleg munkát nézni.
Ez rengeteg idő. Nem egy-két év.
Azt nem értem, hogy a szülei hogy nézik ezt el neki.
34/38 A kérdező kommentje:
Ez pont így van nálam is.
2024. febr. 26. 13:02
35/38 anonim válasza:
32es, persze a mamahotelben biztos sokkal jobb, egyedül megöregedni.
Képzeld, voltam munkásszállón, nem olyan borzalmas, és csak pár hónap volt, míg összespóroltam egy albérlet kauciójára, közben meg kerestem a városban jobban fizető munkát. Igen, vidékről jöttem, Nagyrév nem tudom mond-e valamit, zsákfalu.
36/38 anonim válasza:
35 és rád jut még kb 10 akinek nem sikerült kb.
37/38 anonim válasza:
36, igen, az aki nem is akarja, inkább kesereg eltartottként kapcsolat nélkül a gyerekszobájában
38/38 anonim válasza:
37 és milyen jól teszi. Inkább minthogy rabszolgabérért szívjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!