Miért érzem úgy, hogy soha nem fog sikerülni?
Egyetem mellett mennyit tudnál dolgozni, mennyire hosszú távon, milyen időbeosztásban? Ezt a munkáltató is megkérdi magában, es lehet, hogy ezért nem melletted dönt.
Az is számít, milyen munkakörökre pályázol. Talán még kevés a tapasztalatod azokhoz. Tanulmányaidtól eltérő, nulla tapasztalatot igénylő munkákat is próbáltál?
Első körben szerintem gyomláld ki az önéletrajzodat. Ilyen egynapos bohóckodásokat bele sem kell írnod, mert egyrészt nem tudtál releváns tapasztalatot szerezni, másrészt ha nem a te hibádból is lett vége, akkor is komolytalannak, összeférhetetlennek fogsz tűnni. Sajnos ez nem szeretetszolgálat, hogy előbb meg akarjanak ismerni, hanem a friss érettségis meg egyetemista, 20 évesen már 4-5-6 munkahellyel rendelkezők mennek a levesbe, mondván, minek, úgyis felmond tőlünk is. Csak azt írd bele, ahol azért legalább pár hétig dolgoztál, ha ilyen hely is több van már 3-4-nél, akkor ezen belül is csak azt, ami releváns az adott munkakörben. Ilyen fiatalon még nem ciki, ha nincs valagnyi tapasztalatod, sallanggal meg nem kell pótolni, mert ha mondjuk szoftverfejlesztőnek jelentkezel, de nincs ilyen irányú korábbi munkád, akkor ne írd be, hogy de egy hetet voltál fagyit árulni a strandon meg két napot a Mekiben.
Milyen munkát keresel amúgy? Gyakorlati helyet az egyetemhez? Vagy sima melókat, ahova végzetteket, tapasztaltakat vagy legalábbis olyanokat várnak, akik nem járnak iskolába? Ne feledd, utóbbival sajnos sok munkahely nem toleráns, be se hívnak inkább, mert nem akarnak iskolai órarendekhez alkalmazkodni. Inkább érdemes lenne diákszövetkezetekhez csatlakozni, ott már eleve olyan munkát tudnak ajánlani, ahol fogadnak diákokat.
5ös
Igen, próbáltam olyan munkát is, ahol nem kell tapasztalat. Kb heti 20-25 órát el tudok végezni egyetem mellett is és ezt az interjúkon el is mondtam.
7es
Igazából, amik voltak munkáim, mind diálszövetkezeten keresztül volt. Gazdaságo területen tanulok, de mát ott vagyok, hogy bármi jó. Nyilván jó lenne, ha a gyakotlatba is be lehet számítani az egyetemen, de ez legyen a legkisebb. Ahol élek 4 diákszövetkezet van, mindegyikhez jelentkeztem, tag vagyok mindegyiknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!