11.es vagyok. Úgy érzem elvesztegettem az éveim az érettségire. Az tudok jelentkezni szakközépbe? Nem érdekel ha újra kell járnom a 9.et 18 evésen. Igy érzem az érettségi nem sikerülne. Másrészt meg több személyes okból mennék el.
Hát figyelj ez nem túl jó ötlet!
Nem azt mondom, hogy maradj a régi iskolában, át lehet menni utolsó évre máshova. Azért egy 2-3-as érettségit összehozni nem nagy tudomány.
A szakközépiskola, az mai nevén technikum, szintén érettségivel + szakma szerzéssel zárul. Ha azt elölről kezded, az 5 éves képzés. Az összes technikumban tanulható szakmát le lehet tenni érettségi után 2 év alatt akár nappalin, akár estin. Tehát 3 év múlva végzel is.
Ha szakmunkás iskolát keresel, akkor ott érettségi valóban nincs, viszont az 3 éves képzés és valami nagyon alap szakmai bizonyítványt kapsz (pl kőműves, burkoló).
Tehát 3 évet minimum tanulnod kell még! És azért nem mindegy, hogy érettségi+technikusi bizonyítványt szerzel, vagy egy sima szakmunkás bizonyítvanyt.
Te nem így látod?
Tényleg nem nehéz az érettségi szóval én is azt tudom javasolni, hogy mindenképpen rakd le. Nekem is 18 éves koromba ugrottak be a legostobább ötleteim, hogy inkább ott hagyom a sulit, elmegyek dolgozni aztán életem végéig taxizni fogok. Hát 1 év alatt annyit változtam, hogy jelenleg egyetemre készülök.
Az érettségi pedig mint írták felettem tényleg nem nagy tudomány. Pl. Egy biológia emelt érettségit is le tud tenni az ember 2-esre minimális tudással és egy kis józan ésszel, ahogy elnézegettem a feladatsorokat.
Márpedig a biosz az egyik legnehezebb vizsgatárgy, gondolom ez nálad szóba sem jön, a többi tantárgy amiből érettségizni kell az meg mégegyszerűbb.
Törihez forráshoz van szükséged értőolvasásra + tudd használni az atlaszt és simán 3-asra is megírhatod anélkül, hogy bármi erőfeszítést tennél érte. Mateknál a függvénytáblázatból egy kettest bárki szintúgy összehoz. Magyarból meg szintén szövegértés illetve az érvelés az nagyon könnyű (saját véleményed megfogalmazod a felvázolt témáról), a verselemzésből meg néhány pontot összehozol még józan ész nélkül is mert tulajdonképpen csak felvázolod saját szavaiddal a novellát amit kapsz, ennyi a lényege.
Mondok egy példát: (...) sétálgattunk fel-alá a narancsos égbolt alatt (...)
Ilyenkor leírod, hogy a műből egyértelműen kiderül az is, hogy este játszódik amelyre az alábbi mondatból lehet következtetni: (itt beidézed a műből ezt a részletet)
Tulajdonképpen már kaptál is rá egy pontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!