Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van bármi értelme a közigazgat...

Van bármi értelme a közigazgatás-szervező diplomának? Mert egy kormányablakba vagy önkormányzathoz érettségivel is felvesznek, nem kell hozzá diploma, akkor volt bármi értelme elvégezni?

Figyelt kérdés

2021. márc. 22. 14:19
 1/1 anonim ***** válasza:
89%

Nagyobb fizetést kapsz egy diplomával, mint egy érettségivel. Nyílván ez is nevetségesen kevés lesz a versenyszférás berhez képest, de ha már közigazgatás, akkor inkább diplomával, mint anélkül.

Amúgy a szak abból a szempontból nem éri meg, hogy semmilyen hasznos tudást nem ad, közigazgatáson kívül teljesen használhatatlan. Jobban megéri más egyetemi szakot választani, ami versenyképesebb a munakerőpiacon. Egy mérnöki, közgázos, jogi diplomával is lehetsz közigazgatási dolgozó, de egy közigazgatás szervező diplomával csak a legalja versenyszférás munkát fogod megkapni. Összefoglalva én nem ajánlom a szakot, én is megszívtam vele.

2021. márc. 22. 16:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!