Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nyelvi elokeszitos es az egyetem?

Nyelvi elokeszitos es az egyetem?

Figyelt kérdés
technikumba jarok nyelvi elokeszitore. nalunk itt 12. osztalyban van erettsegi, de akkor beadhatom a jelentkezesem egy egyetemre vagy csak 13. osztalyban vagy hogy van ez? (a chatgpt ossze-visszamondja)

ma 16:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A jelentkezésedet bármikor beadhatod, csak éppen érvénytelen lesz a jelentkezésed :)

Akkor tudsz érvényesen jelentkezni, amikor az érettségi bizonyítvány az 5 tárggyal a kezedben van.

ma 16:46
 2/4 A kérdező kommentje:
megeri maradni vagy valtoztatassak (9.-es vagyok, mar tul vagyok a 0.-on)
ma 16:59
 3/4 A kérdező kommentje:
???
ma 16:59
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Technikumban muszáj kivárni a 13. év végét (nyelvi előkészítősnél ez még plusz egy év), csak részlegesen van érettségi 12. után. Pont ma hallottam az érettségi elnöki tájékoztatóból. A szakgimnáziumokban ki lehet szállni a 12. év végén, ha nem teszel szakmai vizsgát. A gimnáziumokban nyilván a 12. után. Ha átvesznek gimnáziumba, hamarabb tudsz továbbtanulni, az adott iskolában kell érdeklődni.
ma 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!