Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Home office után milyen újra...

Home office után milyen újra bejárni?

Figyelt kérdés

Covid óta heti 2-3 alkalommal kell bemennem a mostani munkahelyemre. Most nézek új állást és látok olyan hirdetéseket ahol nincs lehetőség home office-ra.

Tapasztalatok érdekelnének, hogy milyen volt teljesen visszaállni az állandó irodázásra?

jan. 31. 08:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%

Röviden: szar :D

Hosszan: 2020-ban olyan munkahelyem volt ami bár irodai de nem engedtek otthonról dolgozni. 2021 végén váltottam munkahelyet amikor újra veszélyhelyzetet kiáltottak és a második hetemtől már nem kellett bemennem. 4 hónap mennyország volt, én nagyon nagyon szerettem, a világ legjobb dolga a ho szerintem. Aztán elkezdtünk bejárni heti kettőt, 6kor kellett elindulnom hogy fél nyolcra beérjek, de csak a metró felújítás miatt, nagyon bosszantó volt, kollégák folyton pofáztak meg beleszóltak mindenbe. Otthon meg nézhettem közben sorozatot, nem kellett annyira korán kelnem, sem felöltöznöm, párom otthon volt szintén, sokat voltunk együtt. Majd felmondtam és két hónapig nem volt munkám. Én sem találtam se hibridet se ho t ezért mentem olyan helyre ahova be kellett járni mindennap, de annyira nem zavart így, hogy két hónapig otthon voltam. Most váltottam munkahelyet, itt hibrid lesz a betanítás után, heti 3 bent 2 otthon, már nagyon várom :D

jan. 31. 12:36
 12/24 anonim ***** válasza:
84%

#10, igen, sajnos sokakat megzavar ha otthon vannak és nem tudják munkaidőként kezelni. Páromnak is van lehetősége home office-ra, de nagyon ritkán él vele mert ha itthon van kb sértésként éli meg hogy dolgozni kell :D Azt mondta, neki az otthon=pihenés, ott ne zargassa senki munkával, inkább bejár (pedig 2.5 órát utazik így naponta). Úgyhogy van ilyen is, olyan is.

Engem az irodában a sok beszélgetés meg zaj ugrasztott ki mindig a fókuszból és nagyon lassan dolgoztam emiatt. Amióta HO-ban vagyok, csak az a zaj van amit én csinálok és ez így tökéletes nekem. Jobban is alszok azóta.

4-es voltam

jan. 31. 12:37
 13/24 A kérdező kommentje:

Hybrid előnyei: Több időd jut magadra és a magánéleti dolgaira. Sokszor hatékonyabban is tud az ember dolgozni szerintem. Pl én ha be is megyek az irodába eljövök fél3kor, elkerülöm a csúcsidőt, kicsit kilépek a mókuskerékből, és mikor hazajövök akkor hatékonyabban dolgozom le a maradék időt mintha bent ültem volna fél6ig.

Hátrányai: Elkényelmesedés, van hogy nem is tudsz nekiállni a munkának, mert minden mást csinálsz.

jan. 31. 13:38
 14/24 anonim ***** válasza:
80%

Nekem a "visszatérés" egészen speciális volt. 2020, COVID legeleje előtt néhány héttel csatlakoztam egy céghez, értelemszerűen akkoriban napi bejárás volt, mint új embernek. Aztán 1 évig semmi :O Onnantól pedig, a hullámok elültéig fakultatív bejárás volt. Ezt imádtam, mert a barátaimmal, akik részben épp az otthoni munkavégzés hatására, a kényszerű bejárás hiányában tudtak a barátaim lenni, tudtam benn találkozni.

Néha ellenséges emberekkel is lehetett benn találkozni de ez általában nem volt zavaró, max együtt ebédeltünk, éltük a kis életünket tovább.

Aztán ez az ellenséges klikk lett az új csapatom egy átszervezés hatására.

Onnantól már nem-nagyon akaródzott bejárni. Akkor mentünk amikor senki más nem volt benn. Emiatt viszont leuralták emezek a terepet, kb. mint egy bandaháborúban. Addigra bevezették a kötelező 3 napot. Az utolsó napjaimat az udvaron, az étkezde körül, vagy cigiszüjeten töltöttem. Megvolt a romantikája de addig ennyi erővel otthon is végezhettem volna a dolgomat...

Most 100% remote munkám van, coworking helyekre járok néha, illetve, mivel van iroda, csak bejárás nincs, néha oda is. Furcsa mód egyetlen dolog hiányzik, az, hogy nincs olyan kollégám akivel ugyanabban a városban laknék. Ez csak közvetve van a remote miatt, ha nem lennének ilyen lehetőségek, kénytelen lennék olyan cégnél dolgozni ami helyileg ott van ahol én. Ez most nincs. De képtelen lennék kötelezően bejárós helyeken dolgozni, szétcseszné a napi ritmusomat. Konkrétan az iroda mellett számomra semmi sem szól. Szép álom, hogy legyen egy hely, ahol együtt kollaborálunk, ennek is rendszerint az a vége hogy 1-2 excentrikus balfék elcseszi 10-20 ember idejét röhögcséléssel, vonulgatással.

jan. 31. 18:02
 15/24 anonim ***** válasza:
71%
Inkább olyan verziót támogatnék, hogy 2-3 homeoffice, a többi meg bejárós.
febr. 1. 08:45
 16/24 anonim ***** válasza:
22%

Az otthoni környezet ellazító hatása mellett plusz tényezőként néha még ott vannak az értetlenkedő családtagok, akik azt hiszik hogy ugyanúgy zaklathatják az otthonról dolgozót, mintha csak hétvége lenne (saját tapasztalat). A munkaadónak szerintem kb. két lehetősége van arra hogy érdemben felügyelhesse a távmunka hatásfokát. Az egyik a szolgálati laptopra feltelepített "munkaintenzitás-figyelő" programocskák használata, a másik a napi riportoltatás, viszont az már emberfüggő hogy az ilyesfajta felügyeleti módszerek nem okoznak-e túlzott stresszt motiválás helyett. (Szerintem még zavaróbb mint az irodai kamerák.)

febr. 1. 10:17
 17/24 A kérdező kommentje:
Érdekes nagyon amiket írtok... elég érdekes maga a téma szerintem. Most azt gondolom, hogy heti 3 vagy 4 iroda az kell.
febr. 1. 10:41
 18/24 anonim ***** válasza:
74%
Mégis minek kéne? Hogy több időt veszítsenek az emberek?
febr. 1. 10:42
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

16, igen, a családtagora remek példa apám és anyám. Az egyik este 8-kor sem mer fölhívni telefonon nehogy megzavarjon a munkában :D a másik meg, ha épp valami miatt tőle dolgozok, képes fél óránként megkérdezni hogy meddig tart a munkanap. Elképesztő, hogy mennyire nem tudják hová tenni :) mit jelent az, hogy napi 6,5-7 órát koncentráltan dolgozok, plusz mítingek, de ha valami elhúzódik vagy olyankor van ihletem akkor lehet gép elé ülök hajnali 5-kor vagy este 11-kor is, aztán majd elszámolunk. Nekik csak a fix kezdés, fix helyen, fix feladatokkal értelmezhető :)

Igazából nálam 2 tényező van: az egyik a lelkiismeretem, a másik a feladatmennyiség.

Amúgy a muterom azt se értette hogyan "beszélgetek" a többiekkel ha nem is vagyunk egy helyen?! Mondom telefon, megvan? xD

A munkaidő, munkatevékenység napi szintű mérésével viszont nem értek egyet. Egyrészt hosszabb távon, de akár néhány hetes távlatban kibukik ha valaki lóg. Másrészt ennek megelőzésére és kezelésére is vanak kulturált módszerek, pl. a felettes tarthat akár naponta is egy check-in-t vagy stand-up-ot, vagy megkérdezheti hogy hol van elakadás és tud-e segíteni.

febr. 1. 11:35
 20/24 anonim ***** válasza:

17

Mármint neked kell. Nem vagyunk egyformák.

febr. 1. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!