Egy gyenge fizetésért miért kellene nekem bejárni kocsival?
Egy faluban lakom, rend szerint a szomszéd városba járok be dolgozni, ami 30 km-re van.
Van ugyan autóm, egy Suzuki, de az leginkább arra van, hogy ne függjek másoktól.
Ha busszal járok, havi szinten 3000 ft-ból kijövök, ha kocsival járnék akkor havi 50-60 ezer lenne csak a beutazásom.
Persze, van az a röpke 15 ft/km, de az lepkefing...
És mindezt 200 ezres fizetésekből képzeljük el...
Tegnap is megkaptam egy kolegámtól, hogy én mekkora egy hülye vagyok, mert ha ő neki kocsija volna akkor azzal járna be...
És nem ez az 1. ilyen, rendszerint ez a kérdés előjön:
,,És miért nem jársz be autóval?"
Ismétlem, 200 ezres fizetésnél!
Sajnos le kell tagadnom sokszor, hogy van kocsim.
Miért, mire jó ez? Mi ez az autómánia?
Én elütném valami olyasmivel, hogy azért, mert szerintem idióta az, aki egy tonna vasat fuvaroz azért, hogy vigyen 60 kilót.
Eztán szerintem nem hozná szóba.
És miért nem válaszolod azt erre, hogy "mert kva drága lenne"?
Nem értem, kiírsz inkább egy kérdést?
"Egy gyenge fizetésért miért kellene nekem bejárni kocsival?"
Nem kell, senki nem várja el tőled!
Még a kollégád sem, aki feltett egy ártatlan - nyilván tájékozatlan - kérdést.
3 szóval el lehet(ett) volna intézni, ...de legalább nem unatkozunk (nagyon)
4!
Képzeld, elkezdtem érvelni, de el kezdett nekem okoskodni, hogy mert a Suzuki nem eszik sokat...
Közben azzal sem volt tisztában, hogy nincs már hatósági áras benzin. Még számolgattunk is, de neki az a havi 40-50 ezer ft ,,nem sok"
A kérdésem meg azért született, mert nem egyszer fordult ez velem elő, nem egy munkahelyen.
Volt munkahelyem ahol nem is mondtam, hogy van kocsim, pont ezek miatt.
5.!
Igen, a 30 ft-tal is ki vagyok segítve... 50 ezerből térít 25-t... szemben a busszal ami nekem 2-3 ft-ba kerül... tényleg megéri! A mostani munkahelyem ráadásul pont olyan, hogy reggel koppra kezdésre oda érek busszal, du. meg max 10 percet várok...
Am meg volt olyan munkáltató aki kijelentette, hogy autóra max 8 ezer ft-ot ad...
Jaah és az autóval bármi történhet, ha trélerezni kell akkor oda is az a 200 ezres fizu!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!