Egy gyenge fizetésért miért kellene nekem bejárni kocsival?
Egy faluban lakom, rend szerint a szomszéd városba járok be dolgozni, ami 30 km-re van.
Van ugyan autóm, egy Suzuki, de az leginkább arra van, hogy ne függjek másoktól.
Ha busszal járok, havi szinten 3000 ft-ból kijövök, ha kocsival járnék akkor havi 50-60 ezer lenne csak a beutazásom.
Persze, van az a röpke 15 ft/km, de az lepkefing...
És mindezt 200 ezres fizetésekből képzeljük el...
Tegnap is megkaptam egy kolegámtól, hogy én mekkora egy hülye vagyok, mert ha ő neki kocsija volna akkor azzal járna be...
És nem ez az 1. ilyen, rendszerint ez a kérdés előjön:
,,És miért nem jársz be autóval?"
Ismétlem, 200 ezres fizetésnél!
Sajnos le kell tagadnom sokszor, hogy van kocsim.
Miért, mire jó ez? Mi ez az autómánia?
Hát nekem ez tétel, főleg ilyen benzinárakon!
Egyedül élek, hitelem meg egyéb tartozásaim vannak amit törleszteni kell, nekem az luxus, hogy ilyen kevés pénzből még furikázzak is!
De mondok jobbat, egyik régebbi munkahelyemen volt egy főnök aki a melósokkal együtt céges busszal járt, pedig volt jogsija meg milliós audija... neki vhogy senki nem mert beszólni, hogy ,,hé, te miért nem azzal jársz?"...
Nekem am kocsim csak azért van, mert vannak dolgok amit csak azzal tudok megoldani, ilyen, hogy nálam gázpalackról van gáz, ha vmit javítok, csinálok a házon, a cementet vagy egyebeket tudom hozni. De ha nem falu szélen laknék, hanem mondjuk panelban a belvárosban, nekem se lenne kocsim!
Felesleges pénz kidobás maga a fenn tartás is
Jóvan, mi a faxt hőbörögsz?
Buszozzál, bszki.
Bemagyarázod magadnak hogy kényelmes, nincs itt gond.
14!
Mit magyarázok be magamnak?
Azt, hogy felülök a buszra, nem kell kockáztatnom semmit? Pislantok egyet azt már itthon is vagyok?
Ha kocsival megyek, reggelente ebben a hidegben, még 10 percet kell nyűglödnöm, mire, el tudok indulni.
Nekem vhogy a kocsi mindig is egy nyűg volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!