Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Öngyilkosságba kényszerít a...

Öngyilkosságba kényszerít a munkahelyem, úgy érzem itt a vége az életemnek, nem akarom ezt tovább, nincs erőm se energiám ehhez. De nem mondhatok fel, mert kirakja anyám a szűröm a híd alá. Mik az opcióim?

Figyelt kérdés
Másfél hónapja dolgozom az új helyen, de már elegem van. Elegem van, hogy minden nap 6-kor kelni kell és rohanni a 6:30-as vonathoz, majd BKV ami felér 8-ra. Elegem van, hogy 16:45-kor végzem és rohanhatok a 17:15-ös vonathoz, amivel 18:30-ra érek haza. Munka után nincs semmihez sem energiám, csak bámulni a falat 3 órán át. 22:00-kor meg fekvés, mert különben később feküdve zombi vagyok munkahelyemen. Elegem van, hogy egyedül kell vinnem egy egész minisztériumot informatikusként, mert minden kollégám felmondott, mert sz*r a munka. És nem tanított be úgy igazán senki, tehát folyamatosan csak kapkodom a fejem, hogy mit és hogy kéne. Túl nagy a stressz, túl sok a felelősség és nem tudok teljesíteni mert sok a munka és mind nehéz a sok bürokratikus könyvelés és adminisztráció miatt, meg a rossz-őskövület technológia miatt, de lesz*rni meg nem tudom a munkát, mert a kormányzatban olyan nincs, hogy nem lehet valamit megcsinálni időben. Főleg ha a miniszternek kell valami SOS, ami nagyon sokszor megesik. Elegem van, hogy 5 percenként csörög a telefon mert mindenkinek nagyon sietős a saját baja. A fizetésem nem igazán lenne elég semmire, ha esetleg el akarnék otthonról költözni. A hobbimat képtelen vagyok csinálni, hétvégén csak feküdni van energiám, úgy érzem magam mint egy rabszolga. Ténylegesen elgondolkodtam az öngyilkosságon, úgy érzem túl érzékeny és mentálisan gyenge vagyok ehhez a patkányverseny világhoz.

jan. 29. 19:09
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
55%
Ez Martin?
jan. 29. 19:27
 12/50 anonim ***** válasza:
65%
Van állásod, ez már valami, ráadásul rendes munkaidő, utazás közben, és otthon is tudnál olvasni, tanulni, másik állást keresni, mint a normális emberek, de ez csak nyavalygás. Te magad csináltad ezt magadnak, nem kéne a szüleidre fogni, kétlem, hogy pont ezt a szakot erőltették volna. Esetleg kereshetsz esti vagy hétvégi tanfolyamot.
 13/50 anonim ***** válasza:
86%

1-es vagyok. Azért kérdeztem, hogy mennyi idős vagy és első munkahely-e, mert valahogy sejtettem, hogy még fiatal lehetsz és nem túl tapasztalt. Amit leírsz, az nagyon sok ember mindennapja, nem is hinnéd, hányan élnek így.

Tudnék hozni saját sztorit bőven, de inkább adnék pár tanácsot.

Tűzz ki egy célt, pl hogy elköltözhess otthonról, gondolj minden nap erre. Utálod a helyzetet, de máris van miért csinálnod. Ha sikerül akár egy szobára összegyűjtened, költözz Pestre. Máris meg lenne oldva a korán kelés stb, illetve ha már a városban laksz, könnyebben találsz másik munkát.

Nem cseszted el az életed, ennyi idősen még bármit elvégezhetsz, én pl még 30 felett is szereztem több szakmát.

Én pl bölcsészként végeztem, még rosszabb helyzet volt, mint neked, majd elköltöztem, szenvedtem sokat de megtanultam új dolgokat és mára minőségbiztosítási csoportvezető lettem.

Nincs lehetetlen ennyi idősen! Hajrá

Bízom benne, hogy az öngyilkosság dolog túlzás volt.

14/50 A kérdező kommentje:
100%-ig egyetértek 7-es válaszolóval. Nagyon sokszor megesett, hogy 3-4 fordulós interjúkon az utolsó fordulókon hasaltam el. Mondjuk elég nehezek is voltak az interjú tesztek, sok helyen max 10-20%-os eredményt értem el.
jan. 29. 19:29
 15/50 anonim ***** válasza:
100%
egy csobolyó kisüstit adnának nekem rám egy házat lehetne húzni akár
jan. 29. 19:29
 16/50 anonim ***** válasza:
82%

"Ez aranyosan hangzik Gipsz Jakab és társa kkv-nál vagy IT KING multinál, de ez a kormányzat. Annyit kell beletenni amennyit elvárnak, még ha meg is szakadok. Olyan nincs, hogy valamit nem tudsz megcsinálni mert nem bírod"

. Hú, de nagy az arcod... évek óta dolgozom IT területen ezzel a hozzáállásal, voltam multinál, banknál, kisebb cégnél is stb. És képzeld, nincsenek öngyilkos hajalmaim, sőt, minél inkább elsajátítom ezt a hozzáállást, annál jobban érzem magam, és annál hatékonyabb is vagyok a munkában, mert a megoldást látom, nem a problémát.

Meséld már el, mi történik, ha nem így teszel? Kirúgnak? Amikor nincs rajtad kívül senki?

"Jah, sajnos ezt nem lehet bemesélni az ottani 1200 kormánybiztos, miniszter, EU referens és társainak."

. De miért kellene bárkinek bemesélni? Nem érzed, hogy fordítva ülsz a lovon? Neked be lehet mesélni, hogy többet kellene teljesítened, de fordítva nem működik?

Meg mi ebben a bemesélés a minisztérium felé, ha ez a valóság?

Kezdem azt érezni, hogy AI Bazsi tért vissza új szerepben...

jan. 29. 19:33
 17/50 anonim ***** válasza:
77%

Lusta vagy és az önsajnálattól nem látsz az orrodnál tovább.

Olyan szakmád van amivel anyagi gondjaid nem lesznek ha nem vagy teljesen tök hozzá, ha ilyen sz.r akkor keress másik helyet.

Önsajnálat helyett szedd össze magad és örülj neki hogy nem egy raktárban vagy egyéb csodás helyen kell dolgoznod.

jan. 29. 19:38
 18/50 A kérdező kommentje:
Én vissza nem ülök az iskolapadba, semmi áron. Egy pokol volt minden perce. Munka mellett meg semmi energiám fürdeni sem, nemhogy még képezzem magam tanfolyamokkal. Az engem nem bodogít, hogy más is ugyanilyen rabszolga... Az öngyilkosság nem túlzás sajnos, már egy ideje nagyon töröm rajta a fejem.
jan. 29. 19:40
 19/50 anonim ***** válasza:
88%
Ha minden kérdésre okoskodóan válaszolsz, akkor itt mit vársz? Valószínűleg a való életben és a munkahelyen is ez a stílusod, amiatt van ez a helyzet, akkor meg ne csodálkozz szerintem. Megkeseredett vagy, mérges, de tenni nem akarsz. Itt milyen választ vártál? Hogy körbeállunk és veled sírunk? Megsúgom, van, aki 12-14 órázik, nincs élete, fizikai munkát végez és egy kva szava nincs, neked meg sír a szád, mint egy ötévesnek, pedig ott a kezedben a váltás lehetősége, csak nem élsz vele. Kicsit gondolkodj el, mi az, hogy öngyilkosságba taszít a munkahelyed, atyaúristen állíts már magadon...
jan. 29. 19:45
 20/50 anonim ***** válasza:
100%
Feleslegesen írkáltok neki választ... akármit mond bárki, a saját igazát fogja hajtani nagy arccal.
jan. 29. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!