Miért őrjöng a műszakvezető azon, hogy nem vezetem a jelenlétit?
"Nem kell veled közölni.
Ez alap dolog hogy írom."
Persze Munka Törvénykönyvében is van a 69§, miszerint "Alap dolgok az olyan alapvető szokások és kötelezettségek, amiket egyértelműségükből adódóan mindenki számára ismertek, és mivel mindig eszerint cselekszünk, szerződő felek nem kötelesek a szerződésben lefektetni. Ezekre a jogokra és kötelességekre természtükből adódóan a kollektív szerződésnek sem kell kitérnie, hisz mindenki tudja."
10-es, azért írtam, hogy közölték-e vele, mert nekem is volt olyan munkahelyem, ahol törvény ide, törvény oda, leszarták a jelenléti ívet.
Most sem írunk jelenléti ívet, csak szolgálatvezénylést az eseménynaplóba, igaz, ez egy gyártelepen belüli, ún. létesítményi tűzoltóság.
Ha azt kérnek tőled, hogy töltsd ki minden hónapban, akkor tedd azt.
Utálják, ha észrevesznek, hogy valaki nem adta be, vagy valami és megint szólni kell ...
#16 Nevezhetsz debilnek egészen nyugodtan. A helyzet az, hogy elég határozott értékrenddel rendelkezem. Az értékrendem alapja ebben az esetben az, hogyha valaminek van értelme, akkor csinálom, ha nincs, akkor nem csinálom. Alapból egy napi 8 órás munkahelyen, ahol még elektronikus becsekkolós rendszer is üzemel, teljesen értelmetlen a jelenléti töltése. Ha a főnököm arra hivatkozna, hogy mondjuk tőle is számonkéri valaki, vagy hogy a törvényi előírás miatt az ellenőrzésen emiatt büntetést kaphatnak, akkor az amúgy értelmetlen dolog máris értelmessé válik a számomra. Ez esetben rögtön az egyik legszorgalmasabb kitöltővé fogok válni. Egyéb esetben pedig telibe lesz.rom az egészet, felőlem meg is feszülhetnek.
Hogy emiatt esetleg kirúgnak? Volt már hasonló eset, nem izgat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!