Miért őrjöng a műszakvezető azon, hogy nem vezetem a jelenlétit?
Egyetlen dologra tudok gondolni: az ő feladata ellenőrizni a jelenléti idő valódiságát és őt is b.szogatja valaki emiatt.
Ha nem így van, akkor egyszerűen bolond. Vannak ilyen emberek.
Én irodában dolgoztam, a kutyát nem érdekelte, hogy ki mikor ér be. Kivéve a főnökömet, aki egy seggfej volt. Helybéliként általában 2 percel 8 előtt érkezett és fél 5-kor már a kapuban toporgott felöltözve.
Én busszal közlekedtem, ami fél óránként járt. Választhattam, hogy 10 percet kések, vagy 20 perccel korábban érkezem. Távozásál ugyanúgy. Ez azt jelentette, hogy ha kések, ha nem, én minden nap 20 perccel többet voltam bent a cégnél, mint kellett volna. Persze ez a kutyát sem érdekelte, főleg nem a főnökömet. Neki csak az szúrta a szemét, hogy késni merészelek.
Kérdés, hogy amikor beléptél, közölték-e veled, hogy vezetned kell a jelenléti ívet és ezt te elfogadtad-e, visszaigazoltad, hogy "igen, tudomásul vettem, kell vezetnem". Mert ha így volt, akkor joggal teszik szóvá.
Ha nem egyértelmű, akkor erre hivatkozhatsz, hogy senki nem mondta neked, de ha elvárják, akkor ezek után betartod a szabályt. Ennyi.
És ha kaptok egy munkaügyi ellenőrzést és a jelenlèti hiánya miatt megbüntetik a céget, akkor oda állsz és fizeted a bírságot?
Na ezért kell írni minden munkahelyen, nem csak itt. Én is minden nap cirkuszolok a munkatársaimmal, hogy azt a 15 másodpercet csak kibírod míg aláírsz.
Mi kaptunk ilyen ellenőrzést pár éve, volt is kapkodás.
7
Nem kell veled közölni.
Ez alap dolog hogy írom.
Én egyébkènt nem adnék fizetést az olyan kollégáimnak akik nem írják mert akkor nem volt dolgozni?
Ha csak egyszer nem kapnál vagy késne a fizud, rögtön tudnád mi a dolgod. Mi meg könyörgünk a nagytudású kollégáknak, írd màr meg, add már le stb…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!