Az baj, ha valaki nem töri össze magát a munkában és nem proaktív?
Én még fiatal vagyok, de annyira nem érdekel az egész. Van egy kényelmes, viszonylag jól fizető munkahelyem, amiből meg tudok élni és a szabadidőmben sok érdekes dolgot csinálni. Én nem bánom, ha valaki vezető akar lenni vagy arra hajt, hogy nagy háza, kocsija, sok pénze legyen, nekem elég a középréteghez tartozni, csak ne kelljen sokat stresszelni.
Szerintem sokan, akik ezt a túlhajszolt életet tekintik normának kompenzálni próbálnak valamit és kiégnek benne előbb-utóbb. Én középkorú emberektől is hallottam már, hogy nem érdemes sokat dolgozni, fontosabb a kiegyensúlyozottság. Meg amúgy legyünk őszinték most egy ilyen multis világban úgyis másoknak termeled a hasznot, akárhogy hajtasz, dobnak neked is egy kis csontot, de minden évben elmondják, hogy sajnos nincs keret rá, hogy nagyobb emelést adjanak. Úgy lehet leginkább előrelépni, ha váltasz és elmész máshová.
#6: A tiédet lehet, nekem jó munkahelyem van. Belerakok sokkal többet mint az átlag, megvan az eredménye, de nem is kell rémeket látnom az általad felsoroltak miatt. Az a jó abban, ha belerakod az energiát, akkor az ilyen urban legend sz/r melóhelyekről fel tudsz állni és találni jobbat.
“hanem a jóba, hogy még jobb legyen és még jobban, könnyebben keress többet”
De most ezzel mire gondolsz? Egy vállalkozásra ez lehet igaz, de alkalmazotti munkaviszonyra nem. Nekem a következő lépcsőfok a team lead pozi lenne, de azt nem akarom csinálni, mert nem akarok vezető lenni. Akkor mit hajtsam itt túl magam? Elvégzem tisztességben a feladataimat, de mivel nem akarok a következő lépcsőfokra jutni, így nincs értelme kihajtani a belem. Nem fogják attól százezrekkel megemelni a fizumat, mert adott munkakörökre adott bérsávok vannak és nem fognak 5x jobban megfizetni, csak mert 5x annyit dolgozok. Ez nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!