Mi lehet az oka, hogy egy gyárba nem vettek fel dolgozni?
Az írásbeli tesztem nagyon jól sikerült, azzal nem volt hiba. Inkább azon akadt fel az interjúztató, hogy ez nagyon más munkakör, mint amiket eddig csináltam (voltam virágkötő, szobaasszony, ruházati eladó, pénztáros, dajka, varrónő) ezen kívül az érettségim folyamatban van, estin, aminek az eddigi éveit kb szín jelesre zártam.
Nem tudom, mindez miért kizáró oka annak, hogy egy nyamvadt autóalkatrész gyárban dolgozzak? Úgy érzem, csak nem nézték ki belőlem hogy képes volnék rá. Bár ha őszinte akarok lenni, nem is vonz kicsit sem a gyári munka, csak nagyon kellett már valami meló és itt nem lehet válogatni, nagyon vacak állasajánlatok vannak még magasabb végzettségűeknek is. Úgyhogy nem sajnálom, hogy nem jött össze, csak kíváncsi lennék, mégis mi alapján utasíthattak el, mikor elvileg egy gyárba akárkit felvesznek?
"egy gyárba akárkit felvesznek?"
Gondolod te.
Nem hiszem, hogy a nagyon más munkakör, mert ennyi erővel fiatalokat sem vennének fel, akiknek az az első munkahelyük. Szerintem az a baj, hogy túl sokminden voltál már, és úgy gondolják, negyedévente váltogatod a munkahelyeidet.
Mik voltak az írásbeli teszten? Gyakorlati teszt nem is volt semmi, vagy csak addig már nem jutottál el?
Csak tippelni tudok,de nem lehet,hogy túl sok munkahelyed volt?Vannak olyan helyek,ahol nem nézik jó szemmel,ha valaki sok munkahelyet otthagyott,mert őket is otthagyja majd.
"Úgy érzem, csak nem nézték ki belőlem hogy képes volnék rá"
Nem hiszem,hogy sok olyan ember van,aki nem képes összeszerelő munkát elvégezni.Nem hiszem,hogy ez a baj
"egy gyárba akárkit felvesznek"
A tapasztalataim ennek ellentmondanak(és szeretném megismételni,hogy ezek az én tapasztalataim)
Általában az ott dolgozok ismerőseit veszik fel,szóval,ha többen is jelentkeznek a munkára,akkor őket fogják valószínűleg választani
A másik meg,hogy nem mindegy milyen benyomást keltesz.Egy rossz megfogalmazás is elég az interjún,hogy kevésbé legyél esélyes.
Volt olyan is egyszer,amikor egyszerre tartottak pár embernek interjút és láttam milyen pofákat vágtak némelyik válasznál
Aki beképzelten beszélt(Hogy neki milyen komoly volt a munkája az itt lévőkkel ellentétben),vagy olyat mondod,ami gyanút keltet(például,hogy a többiek kiközösítették a munkahelyén-itt valószínűleg arra gondoltak,hogy talán problémás az illető viselkedése)azok már elvágták az esélyeiket náluk
Amúgy az ápoltságot is szokták nézni
Több oka is lehet
tekintve hogy női munkákat soroltál fel mint előző munkahely ebböl következtetek hogy nő vagy szóval
1.autóipart férfi mumkának tekintik
2.nem hiszik hogy nő ként el tudod végezni az adott munkát
3.teljesen másban dolgoztál eddig mind környezetileg mind fizikailag és mind tudás szerint
Illetve még közre játszhat a szimpátia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!