Szándékosan nem utalja el időben a fizetésünket a munkáltató, mit tehet ilyenkor a munkavállaló?
Figyelt kérdés
Munkaszerződésben minden új hónap 10. napja a fizetési határidő.
Egyre többször fordul elő, 11,12- én kapjuk a pénzt meg késő este.
Volt kolléganőmnek rendszerint fel kellett hívnia telefonon a főnökasszonyt, hogy be kell fizetnie a számlákat... úgyhogy utaljon, ilyenkor azt a választ kapta, hogy annyi dolga volt elfelejtette.
2023. dec. 10. 12:49
21/24 anonim válasza:
20-as, ez is nettó lapítás, csak azt hiszed magadról, hogy asszertív voltál.
22/24 anonim válasza:
#21 nem lapításnak látom, mert tesz az ügyéért, és meglepődnél, milyen eredményes ez, ha jól csinálják (persze nem mindegy, mekkora majom vált át hirtelen komolyra, nyilván, de ezt is tekinthetjük a jó gyakorlat részelemének). Inkább egy kis balsejtelem kúszik fel bennem, hogy egy valós toxikus főnökség kábé mennyire kezdene kedvenceként kezelni akár egyetlen egy ilyen után is. Persze ha rendes pszichopata, akkor nem ez neki a magas labda kategória, elküld a francba, hogy nem ez a dolgod, hol a feladatod. Összezavarhatod észérvekkel (pl az említett határidő-törvény említése és egy kis aggodalom a cég stabilitásáért), akár annyira is, hogy kizárólag neked átutalja a béredet, de onnantól garantált a házikedvenc kitüntetés.
23/24 anonim válasza:
21 vagyok. Ez lapítása a házikedvencnek. Miattad és a hasonlók miatt mernek így viselkedni a kkv-szektorban. Tápláljátok a feketegazdaságot és a kiszolgáltatottságot. Gratulálok. Ha kicsit is érnétek valamit emberileg-szakmailag, már továbbálltatok volna, de mivel nulla értéket képviseltek a piacon, ebben ringatjátok magatokat, hogy "elintéztétek".
24/24 anonim válasza:
Azt nem tudom, honnan szeded, hogy én azt csinálnám, amit leírok eléggé lesajnáló hangnemben. A továbbállást támogatom én is, a kiszolgáltatottság sajnos valós, a pofátlan munkáltatók összesen azért tudják megtenni ezt, mert van ki dolgozzon náluk ilyen körülmények között. Tele kell írni a szégyenfalakat meg feketelistákat a gyökerekkel név szerint meg minden, hadd lessenek ki a fejükből, amikor azt a pár régi embert dupla bér ígéretével se lehet visszacsábítani, új meg be nem teszi a lábát! Nyilván ennek előfeltétele lenne, hogy a hülye jobbágy tényleg alulról szerveződjön, használja az eszközeit, ha már szó szerint a keze ügyében van minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!