Nálunk a munkaidőt negyedórás taktusokban szamolják el. Tehát ha 7-re érek be és 7:01-kor jelentkezek be mint munkavállaló, akkor negyed órát levonnak. Jogos ez?
Igazsagtalannak érzem, mert nagyon sok idő veszik el így.
A munkaidő elszamolására van valamilyen jogszabály? Egyébként törzsidő van, azaz 9:00- ig kell beérni a munkahelyre.
Igen, teljesen szabályos.
Érj be 6:59-re vagy 7:14-re.
Ha törzsidő van, mit tudnak levonni? Akkor 3 helyett 3.15-kor mehetsz haza, nem? De egyébként nincs benne semmi szabálytalan.
Amúgy mint nótórius késő, nekem ez a rendszer a halálom lenne, 4 éve már olyan helyen dolgozom, ahol tényleg rugalmas a kezdés, azaz hajnali 4 és 10 között akkor kezdek, amikor akarok, és onnantól pont 8 óra múlva felállhatok.
Szerintem a negyed óra teljesen fair. Nem tudom, mekkora összegről van szó, de gondolom nem emiatt omlik össze a családi büdzsé, azt viszont pont elérik vele, hogy rendszeresen ne érje meg késni. Én egyébként még a fél vagy egy órát sem sokallom annyira, ha tényleg nem csinál belőle rendszert az ember, akkor havi 1-2x az csak bosszúság. Amúgy az nem opció, hogy olyankor tovább maradsz, hogy pénzednél legyél?
Nálunk (nem versenyszféra 🙃) olyan volt, hogy ha valaki késett (akár 2 percet is), akkor azt hazaküldték szabira, na azt tartom durvának. De ez is csak akkor volt, ha semmit nem tudtak az illetőről, ha jelezte a vezetőnek, hogy késni fog, akkor az nem volt probléma.
Kérdező!
Ha artériás vérzéssel fekszel a padlón, akkor mit szólnál ha a mentő 1 percet késne?
Nem értem hogy miért nem tudsz pontosan 7:00-kor blokkolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!