Nem tudom mi a megengedett jogszabálya annak hogy kik és milyen feltételekkel adhatnak fel munkavállalók keresésének hirdetéseit? Jelentkezéskor küldeni kell az önéletrajzot. Ez törvényes? Rengeteg adat van ebbe, amit kérnek nem szabályellenes?
Ki kell takarni a bizalmas részeket.
20..-tól dolgozom a .... kftnél ..... munkakörben.
Ha szakmai tapasztalatom megfelel kérem hívjanak be interjúra.
A mail címem és a telefonszámom majd az interún adom meg.
"jelentkezéskor kérik az önéletrajzot, ami tele van személyes adatokkal, amihez rengetegen így hozzá tudnak férni"
Nem az önéletrajz beküldésével van a baj, hanem azzal, hogy ott rengetegen meg tudják nézni! És ez a cég felelőssége!
Én még soha nem láttam egyik később felvett kollégám önéletrajzát sem. Elmondta főnököm róla, ami rám tartozott belőle, hogy hol tanult, hol dolgozott eddig, mennyi idős, férfi vagy nő, mi az ő benyomása róla. Úgyse én döntöttem el, ki lesz a leendő kollégám, és szerintem máshol se a leendő kollégák döntik el, hanem a főnökök. Egyébként meg azért van a próbaidő. Annak a végén már inkább van értelme a kollégákat megkérdezni, milyen vele együtt dolgozni.
Akkor viszont megszegik a jogszabályokat. Ui. az adott adatot csak a cél érdekében használhatják.
Ha ilyen önéletrajzokat írsz, mint amiket 5-ben írtál, soha sehova nem fognak fölvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!