Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért ilyen ellenségesek...

Miért ilyen ellenségesek velem az emberek, a kollégáim ? Sokszor már bent a munkahelyen sírhatnékom van, mindennap elsírom magam már itthon. Állandóan mocskolnak szidnak mindennek. Pedig senkit nem bántottam soha, senkinek egy rossz szavam nem volt.

Figyelt kérdés
Általában visszahúzódó zárkózott vagyok, csak azt beszélem ami nagyon muszáj. Nagyon gonoszak az emberek a munkahelyen. Én fiatal vagyok 26 éves, takarítók vagyunk. Mindennek kibeszélnek, elmondanak a hátam mögött. Sose bántottam senkit. Rendesek köszönök mindenkinek. A dolgom a munkám elvégzem. Sokszor kinevetnek, kigúnyolnak, csúfolnak ha beteg vagyok. Tavaly retina szakadásom volt, az egyik szemem el is vesztettem, akkor annak csúfoltak hogy vak vagy, ami szintén nagyon rosszul esett. Fel se tudom fogni hogy felnőtt emberekbe mennyi gonoszság, irigység, rosszindulat szorult. Bolt hogy megálltak a hátam mögött és kinevettek, ami nagyon rosszul esett. Egyedül élek, teljesen egyedül vagyok, senkivel nincs akivel megbeszéljem.

2023. dec. 5. 21:03
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

A #22 válaszoló vagyok.

Sajnálom, hogy nem történt változás.

A kérdésem: az elmúlt időszakban mit tettél, hogy változtass a jelenlegi helyzeteden?

Kérlek fogalmazd meg, és írd le nagyon pontosan, hogy segíthessünk.

Ha esetleg nem sokat, akkor azt is oszd meg!

De ez így önmagában kevés információ!

okt. 17. 22:27
 32/35 A kérdező kommentje:
Próbáltam velük beszélgetni , naponta többször is szóltam hozzájuk. Volt hogy kérdeztem valamit, de választ nem kaptam rá. Össze néznek a hátam mögött, fintorognak rám. Lehet az is rá tesz egy lapáttal hogy én vagyok a legfiatalabb? Sokszor látom rajtuk hogy nem szívlelnek. Csütörtökön is az idősebb munkatársnőm úgy beszélt velem mint a kivert kutyával. Hiába próbáltam a főnökségtől kérni segítséget, egyiket sem érdekelt, sem a csoportvezetőt sem. Múlt héten vinni kellett nyomtatópapírt az első szintre, segíteni akartam, de akkor is csak fenn hangon pöffeszkedtek velem azonnal. Én hiába próbálkozok, ha ők nem hajlandóak. Legtöbbször a takarító rongyaim is eltűntek. Én általában csendesebb, visszahúzódóbb vagyok, sosem szóltam olyat ami bántó lenne. Nem értem egyszerűen miért ilyen ellenségesek velem.
okt. 20. 15:25
 33/35 anonim ***** válasza:

Itt a #22 válaszom, továbbra is pont ezt tudom mondani, amit eddig is:

"Mond nekik, hogy te nem bántottad őket, ezért elvárod, hogy téged se bántsanak. Ha tovább folytatják, vagy röhögnek, mond nekik, hogy kimerítik a munkahelyi zaklatást, és jogi lépéseket fogsz tenni az ügyben.

Valószínűleg abba marad... Ha mégsem, akkor úgyis 1-2 főkolompos van, azt feljelented, ez biztosan megoldja a gondodat, mivel senkinek nem ér majd meg annyit 1-1 poén, hogy bíróságra járkáljon. De muszáj lesz beleállnod."

Továbbá:

"Én általában csendesebb, visszahúzódóbb vagyok, sosem szóltam olyat ami bántó lenne. Nem értem egyszerűen miért ilyen ellenségesek velem."

Pont ezért. Tudod akin látják, hogy gyenge, azt nem nézik egyenlőnek, egyenrangúnak.

A barátkozós megközelítés ezek szerint nem működik. Leginkább azért is, mert nem tisztelnek.

A tiszteletet akkor fogják megadni, ha ebben az elfajult helyzetben kikéred magadnak, és kiállsz magadért.

A #22-esben leírtam, hogy ez körülbelül hogyan néz ki.

okt. 20. 16:57
 34/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Volt hogy többször is vissza szóltam aztán persze a veszekedés lett újra belőle. Sokszor olyan flegman bunkóan beszélnek az emberrel. Sokszor egy teljesen vadidegen különb mint a munkatársak. Én csendesebb vagyok ezért is biztosan velem kezdtek ki sajnos. Sokszor arról sem szólnak ha valamit csinálni kell vagy munka van. Abszolút nem tudnak a másikhoz egyáltalán alkalmazkodni. Egyáltalán semmi tisztelet semmi együttérzés az emberekben. Másoknak is ilyenek a munkatársaik?
okt. 20. 17:23
 35/35 anonim ***** válasza:

"Sokszor olyan flegman bunkóan beszélnek az emberrel."

Julika, én kikérem magamnak, hogy így beszélj velem. Szakemberek vagyunk, profik elvégre.

okt. 20. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!