Miért kígyófészek szinte az összes magyarországi munkahely?
Én bevallom primitív műfajnak tartom és lenézem az olyan embert, aki ha valaki akár egyvalamivel is nem ért egyet valamivel ami a kedvenc pártjának az ellentétje, akkor arra rögtön rásütik, hogy fideszes, vagy hogy sorosista vagy mit tudom én. Az ilyenek értelmesen sem tudnak szavazni, azt elszúrnak nekünk mindent is. De sajnos van szavazati joguk, ami még rosszabb, hogy élnek is vele. Látszik is. Köszönjük.
Hol mondtam én ilyet, hogy a jelenlegi kormány nem tehet a kialakult helyzetről Primitív?
10#
Hogy érzed? Szavazás érett vagy?
Dolgoztál már az összes magyarországi munkahelyen, hogy ezt így megállapítottad? Nekem 20 év alatt volt 4 munkahelyem, egyiket se láttam "kígyófészeknek".
Mindenki a saját mentalitását viszi a munkahelyre. Én azért járok a munkahelyre, hogy dolgozzak, pénzt keressek és fejlődjek. Aki meg azért megy, hogy pletykázó, rosszindulatú embereket találjon, az meg minden emberbe ezt fogja belelátni.
Nem kellett az összes magyar munkahelyen dolgozzak, de megfordultam pár helyen, és mielőtt jönne a duma, hogy biztos megvan ennek is az oka, vagy a mentalitásom miatt van ez, rengeteg ismerősömtől ugyanezt hallom, de sokaktól a gyakorin is olvasom. Mindenki hülye akkor akivel beszéltemm, vagy mi van? Elég érdekes általánosítás lenne szerintem.
A mentalitását meg hiába viszi bárki a munkahelyére. Ha jó a mentalitása de kígyófészekbe kerül, nem a mentalitása miatt lesz kígyófészek a munkahely.
Ha rossz a mentalitása de kígyófészekbe kerül, nem a mentalitása miatt lesz kígyófészek a munkahely.
Szerencsés ember vagy hogy 20 év alatt 4 munkahelyed volt csak, és nem volt kígyófészek, kívánom hogy tartson ki mindörökre ez a szerencséd, de hidd el nem az az átlagos helyzet. Hát bár az volna.
Nem, én azt mondom, hogy a véleményed elfogult.
A munkahelyek túlnyomórészt profitorientált cégek vagy állami intézmények. Vagy profitot kell termelniük, vagy valamilyen szolgáltatást biztosítaniuk. A fenntartási költségeket figyelembe véve elenyészően kicsi (kb. 0%) lehet az olyan munkahelyeknek a száma, ahol nem kell valamilyen értéket létrehozni. Tehát valakinek dolgoznia kell, hogy ezt az értéket létrehozza, a szolgáltatást biztosítsa stb. És én azt mondom, hogy neked itt van döntési lehetőséged, hogy a munkára fókuszálsz-e, vagy a mindenhol előforduló konfliktusokra. Én mindig úgy döntöttem, hogy dolgozom, mint egy munkagép. Volt olyan, hogy rosszul csináltam valamit és lecsesztek, volt olyan, hogy a felettesem egy idegbeteg volt és azért cseszett le, de emiatt nem dőltem a kardomba. Volt, hogy beszóltak nekem, volt olyan kolléga, aki pofákat vágott, nem foglalkoztam vele, dolgoztam. Volt, hogy előírták az egész cégnek, hogy csapatépítő hétvége lesz vidéken, 3 nap, kötelező menni, de én nem mentem. A munkaszerződésem alapján ilyesmire nem kötelezhettek, emiatt nem bocsáthattak el, ráadásul jól dolgoztam, ezért nem volt semmi következménye. Akik meg elmentek, utálták az egészet, de máig nem értem, ők minek mentek el. Van olyan is, hogy dolgoznál, de hátráltatnak, pl. kicsinyeskedésből, vagy mert őket is hátráltatja valaki, de ilyenkor el kell érni, hogy az akadályok elháruljanak, mert ahogy írtam, valakinek az értéket létre kell hoznia a legeslegvégén, hogy a munkahely működőképes legyen. De ezek a konfliktusok a világon mindenhol ott vannak, ahol emberek vannak együtt. Én amikor a nap végén hazamegyek, aznapra megszűnik nekem a munkahely, nem foglalkozom többet vele.
Szóval azt mondom, hogy amint úgy döntesz, hogy a pozitívumokra, a munkára és az eredményekre koncentrálsz, megváltozik a közérzeted is, és máshogy nézel az emberekre.
Ha csak a saját tapasztalatimat írnám, esetleg még lehetne arról beszélni, hogy elfogult a véleményem. Ez nem úgy van, hogy kimondom hogy milyenek a munkahelyek és negatív vagyok. A helyzet negatív, nem én, hogy kimondom. Ez nem a középkor, hogy a rossz hírhozó a hibás.
Nem úgy van ahogy írtad. Lehet, hogy ott ahol vagy/voltál így van, de nem ez az általános eset, és hát ez nem a "polgárjenő" dolog itt, hogy "Ez kizárt dolog, mert nem tudom.". Így kéne lennie, ahogy te írtad. De nem így van.
Főleg nem igaz amit az a briantracyzés, amit írtál. Kb. annyi értelme van, mint hogy "Ne legyél csóró, engedd meg magadnak a gazdagságot, mert ez ezen múlik." Jó dolog a motivációs tréner, de azok nem mindig adnak valós világképet.
17-esé szerintem irigylésre méltó hozzáállás és valóban vannak ilyen emberek akik ki tudják szűrni a külvilágot. Sajnos, a normális emberek többségéhez hasonlóan nálam is egy idő után mindig betelt a pohár és elhomályosította a sok negatívum azt, amiért valóban ott vagyok. Dolgozni, pénzt keresni.
Nekem volt jó, sőt, a tipikus kígyófészkekhez hasonlítva extrém jó munkaélményem is. Nem azért mert keveset kellett dolgozni. Sőt, volt, ahol jóval többet, mint a kígyófészkekben. Egyetlen dolog miatt voltak ezek jó helyek: többségben (70-80%) voltak azok, akik hasonlóan voltak vele, mint én. Dolgozni, pénzt keresni jártak a munkahelyre. A közös munka, közös élmények hatására aztán persze lett valami többlet, valami jó hangulat, de ez teljesen mellékes. Talán, ha ezekre koncentrálok, könnyebb átlendülni az éles helyzeteken, zűrös alakokkal való munkán. Ami sajnos szerintem is a munkahelyek többsége.
Na de a kérdésedre is válaszolva, egész egyszerűen azért van ez, mert 1990 előtt a nagy egyenlősdiben nem volt vezetői szakma, a menedzsment dolgokat nyugati bullshit-nek tartották (ahogy tartják sokan ma is), nem voltak ilyen képzések. Az vezetett, akit kineveztek.
Innentől kezdve, a mai napig, sajnos az vezet akit A) kineveznek B) jobb híjján, kényszerből vállal valami vezetői feladatot, aztán ott marad C) aki alapból csak irányítani akar, azt hiszi, munka helyett vezethet másokat. A D)-t, a rátermett és képzett vezetőt hagyjuk is, annyira kevesen vannak. A C) a legproblémásabb, legmérgezőbb fajta, tele komplexusokkal. Az fog például téged b*szogatni, hogy nem dolgozol eleget. Méghozzá azért, mert ő maga munkakerülő, azért lett vezető. Aztán azért lett csalódott, később frusztrált, mert neki is dolgoznia kell.
Szóval ez az egész olyan, mintha jogsi nélküli taxisokkal, buszsofőrökkel furikáztatnánk magunkat. Nyílvánvalóan sok a baleset. Olyan céget kell keresni, ami megköveteli a valódi vezetői készségeket. Vagy sajátot vezetni...
A legtöbb magyar ember mentálisan összeférhetetlen másokkal.
Maguknak valók.
Okosabbnak hiszik magukat mindenkinél.
Sokan elveszítették a valóságérzetüket, elrugaszkodtak a valóságtól és abban a tévképzetben élnek, hogy ők látják jó szemszögből a külvilágot.
Némelyikük még azt is elhiszi magáról, hogy ő tart el a munkahelyi környezetében mindenkit.
Nyilvánvaló, hogy a leírtak nem igazak 100 %-ig minden magyar munkavállalóra, munkáltatóra, de sajnos kedvezőtlenül nagy arányban azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!