Az USA-ban a munkamorál nagyon más, mint Európában?
Nem feltétlenül, a szellemi munka is lehet fárasztó főleg, ha túlórázni kell.
Semmi ilyet nem lattam mint amit az anekdotakbol leirtal.
Lehuztam 23 evet mint broker at a major financial institution.
Inkabb buliztunk sokat, stripclubs etc, eltunk mint a vadallatok :)
Azért egy 300 milliós országot nehéz általánosítani. Ugyan úgy ahogy Európa különböző részein más a munkamorál úgy Amerikában sincs ez másképp.
Van egy "hustle culture" réteg akik tényleg látástól mikulásig dolgoznak, tipikus eset a befektetési bankok ahol azért hogy előrébb jussanak az emberek simán 80 órákat dolgoznak hetente, de ezért keményen meg is fizetik őket. Ugyanez igaz a vállalkozókra is sokszor, de hozzáteszem ha itthon vállalkozó vagy akkor is sokszor ugyanez az életmód jellemző.
Orvosok is sokat dolgoznak, de megint csak itthon is sokat kell dolgozniuk ugyan úgy.
Viszont mondjuk egy gyári munkás ugyan úgy 8 órákat fog dolgozni mint itthon.
5-ös, cáfolom, Japánban élek 2 éve.
Világcég fejlesztő központjában dolgozom mérnökként, heti 2 nap home office, a többi nap is simán 8 óra munkaidő van, egy perccel sem több.
Szinte minden hónapban van valami, ami hosszú hétvégét jelent (állami ünnep, vallási ünnep, stb). Ezek ilyen egybe 3-4 napok, amikor simán el is tud az ember utazni. Nem kamuzok, és én lepődtem meg legjobban.
Kb mindenhol jobb dolgozni mint magyarországon. Tapasztalatból irok ezeket a helyeket jártam már meg munka szempontjából: Kanada, Franciaország, Németország, Kazahsztán, Egyesült Arab Emirségek.
Usa-ban élnek és dolgoznak barátaim, aki nem illegálisan tartózkodik és akar is dolgozni az meg tud élni szépen, nem kell többet dolgozni mint magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!