A többi európai népekhez viszonyítva milyenek a magyarok munkamorálja és mennyire jó munkaerők?
Ez egyáltalán nem igaz 1es!
Minden néphez képest más. Nekem amikor angliában dolgoztam, folyamatosan mondták hogy "de sokat dolgozom! Nehogy kiégjek!", pedig egyáltalán nem erőltettem meg magam.
Én úgy mondanám, hogy a germánokhoz képest, ami mondjuk egy lináris munkamorál, a magyar inkább exponenciális. Az elején semmi, aztán egyre nyomja fel a határidőhöz közeledve.
1-es d’accord!
Még hozzátenném, hogy trehány munkát adnak ki a kezükből és a pontosság nem az erőssegük. Ígéretüket nem tartják be, munkájukat folyamatosan kell ellenőrizni mert nem végzik el becsülettel, lelkiismeretesen.
Addendum.
Szemrebbenés nélkül hazudik mindegyik.
" Az elején semmi, aztán egyre nyomja fel a határidőhöz közeledve."
És a végén egy összecsapott, vacak munkát ad le.
Igen, ha főnök, meg munkaadó vagy akkor a szemedben mindenki "Lusta, fegyelmezetlen és megbízhatatlan"
Nyilván több féle ember van munka tekintetében, egy cégen belül is. Van olyan aki precíz, megbízható, kérés nélkül túlórázik, nem is kéri a túlórák kifizetését és persze mindennek az ellenkezője is megtalálható. Valóban vannak lusta disznók, akik minden cégnél megtalálják a lógás módját.
Én dolgoztam Németországban, németek mellet. Ott is több féle hozzáállásal találkoztam, semmivel sem voltak "jobbak", mint a magyarok, sőt inkább azt láttam, ha olyan dologgal találkozik, amit meg kéne oldani, de nem feltétlen az ő területe, de meg tudná csinálni akkor inkább másra hagyja a legegyszerűbb dolgot is. A munkaidőt pedig szigorúan betartják, ha 16.00-kor lejár, akkor kiesik a szerszám a kezükből.
Igen, ha főnök, meg munkaadó vagy (...)
Nem vagyok munkaadó. Ausztráliában kívül minden földrészen jártam, több országban dolgoztam, vezetőként is multinacionális cégeknél.
A magyarok munkához való hozzáállása megdöbbent.
Ha nem magam csinálom, nem készül el a munka folyamatosan kell mondani: gondolj ra, csináld meg, megcsináltad már? Problemamegoldasuk nulla, nem látják át a problémát így nem is találják meg a megoldást vagy a kivezető utat. Az újítást lázításának veszik. Ha nem pont 12:00 órakor kanalazhatja a levesét akkor már bajuk van a munkaadóval.
A magyarok között ez a levesgeneracio a legrosszabb.
Mindenhol a levest keresi. Leves nélkül nem bírják ki. Minden nap pont 12:00 h leves. Ilyenkor kiesik a toll a kezükből és megindulnak a kantinba a levesért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!