Kinek mi vált be, mitől jött meg a munkakedve?
Írhattok bármit, amitől sikerült lelkesebben hozzáállni a melóhoz, akármilyen munkáról legyen is szó.
Illetve ti mit tapasztaltatok, mitől lesz valakiből olyan ember, aki tudja szeretni a munkát, munkáját?
Hát régen az motivált hogy drogot vettem a pénzből :D és a drog motivált arra hogy dolgozzak, aztán jött az hogy kocsit kellett vennem, új számítógépet stb...de ma már eljutottam odáig hogy semmi nem motivál igazából.
Szóval a kérdés engem is érdekelne.
Én szeretem a munkám alapvetően, de sosem voltam az a nekiülős alkat. Rá kell vennem magam, időre van szükségem. Közben már jó érzés, de nekiállni fáj.
Én igyekszem tervezni a munkaidőm, néha magamnak csinálok belőle versenyt, hogy valamit minél gyorsabban el akarjak végezni (aminek feltétele, hogy hamar el is kezdem), illetve betervezem a jutalmam is, a kikapcsolódást, pihenést utána.
Engem a jó zene és a koffein is motivál, mert mikor nincs kedvem, általában álmosnak érzem magam akkor is, mikor nem is vagyok az.
1.: Én attól könnyebbültem meg, hogy kiírtam magamból a rossz élményeimet különböző fórumokra (részben a munkahelyi stresszt). Pszichésen jót tett nekem.
Előtte sokkal fáradékonyabb voltam és kevésbé motivált a munka terén is. Azóta pozitivabb lett az életfelfogásom, nem érzem azt, hogy a rossz emlékek lehúznak engem energetikailag.
2.: Jobb lenne, ha több ember nevezné hivatásnak a munkáját és nem melónak. Sokan azt gondolják, hogy csak le kell tudni a munkát, nem gondolnak arra, hogy amit csinálnak, hasznos-e a társadalomnak. Meg persze tehetnék lelkiismeretesen is, amit heti 40 órában végeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!