Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az USA-ban nagyon más a...

Az USA-ban nagyon más a munkamorál, mint Európában?

Figyelt kérdés

Köztudott, hogy a tengerentúl a munka-magánélet egyensúlya inkább az előbbi irányába billen el öreg kontinensünkhöz képest, mert kevesebb a fizetett szabadság, egészségbiztosítás, munkavállalókat kevesebb jog védi.

Viszont mi a helyzet a munkahelyeken? Németországban dolgozó ismerőseim is mondják, hogy ott a 8 óra az sokkal effektívebben van kitöltve, nincs olyan hosszú kávézás, ebédszünet, sztorizgatások a konyhában, stb. Ez egyfelől nyilván hatékonyabbá teszi a munkafolyamatot, de mégis nincs meg az az emberi oldala, hogy néha egy-egy vicc is elhangozzon vagy oldottabb legyen a hangulat. Persze lehet nincs is rá igénye az ottani embereknek. Európában is a mediterrán népeknél még lazább munkamorál van, ott tényleg nagyon ráérősen dolgoznak az emberek.

Az USA-ban az ilyesmi még szigorúbban van kezelve? Hogy néz ki egy átlagos munkahelyi nap? Egyéb témákról csak ilyen csapatépítőkön esik szó?

2022. júl. 11. 15:27
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Hol lehet másabb a munkamorál, agyarországon, ahol havi 200at viszel haza, vagy usánkában ahol heti 200at?
2022. júl. 11. 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Németben dolgoztam azert, dolgoztak akkor dolgoztak de ha mentek szünetre akkor azt vettem eszre, hogy mindenki eltűnt egyszerre es a 8 óra altt volt nekik 2x15 perc es egy 30 perces szünet mig nekem a 12 alatt van 15 es 30 perces szünetem, ugyanugy beszelgettek sőt.

Usa-ban nem tudom de oda nem mennek dolgozni. Nezzd meg azt a sorozatot, hogy beepitett főnök v valami ilyesmi, allruhaba a főfőnök elmegy a sajat cegebe, azert nyomjak rendesen a melót.

2022. júl. 11. 15:42
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

#1 Önmagában az hogy mennyit keresel nem jelent semmit. Kereshetsz havi 3-4 ezer dollárt ha a lakásod 2000 dollárba kerül, egy gyorséttermi kajálás meg 20 dollárba. Arról nem beszélve hogy nem ritka az hogy napi 1-2 órát utaznak az emberek a munkahelyükre, hiába olcsó a benzin ha 100-200 km-t kell megtenned és azt az autót szervizelni is kell.

Én azt láttam hogy nagyon erős a USA ban a hustle culture, azaz mindent megtesznek a munkahelyi sikerért, nem ritka a 50+ órás munkaidő.

Általában a biztosítást a cégek fizetni szokták beleértve a fogászatot is szval az általában a közmunkásokat/munkanélkülieket érinti.

Szabadság mennyisége jóval kevesebb mint nálunk, vannak olya helyek ahol tulajdonképpen nincs is, csak a nemzeti ünnepek azok.

És szakszervezetek/érdekvédelmi szervezetek is sokkal gyengébbek mint MO-n.

Összességében én nem feltétlen akarnék dolgozni ott. Csak azok élnek az USA ban igazán jól akik amúgy, Magyarországon is jól élnek/jól élhetnek.

2022. júl. 11. 15:58
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
100-200km-eket ott se ingáznak minden nap, dugók hatalmasak a metropolisokban, hustle culture létező jelenség, de itthon ugyan azokat elvárják tőled s.zarért hugyért, és minden drágább itthon. A lakhatást ill. extra szolgáltatásokat kivéve.
2022. júl. 11. 16:06
 5/7 anonim ***** válasza:
94%
Legaláb nekik ér valamit a valutájuk a magyar minek dolgozon ha semmit nem ér a forint?
2022. júl. 11. 20:37
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

USA-ban kemenyen dolgoznak az emberek, sokat tuloraznak. Munkahelyen amugy siman megy a viccelodes meg ilyenek, nem annyira komolyak.

Hatekonyak a munkaban mert modern eszkozokkel dolgoznak.

Termeszetesen itt is vannak lustak, meg akik valogatnak a munkaban es hetente masik munkahelyuk van.

Sokan dolgoznak 2 munkahelyen is.

A diakoknak tobb a mukalehetoseg es a nyugdijasok is szoktak reszmunkaidoben dolgozni. A gyorsettermek dolgozoi gyakorlatilag nyugdijasok es diakok, de foleg diakok. Nyugdijasok inkabb aruhazban dolgoznak, ahogy eszrevettem.

2022. júl. 14. 04:12
 7/7 anonim ***** válasza:
50%

Mondjuk diákként muszáj dolgoznod, ha nem akarsz 100 ezer dolláros diákhitelt felhalmozni.

És ez is egy másik gond az USA ban való élettel. Magyarországon ingyen megszerzed a diplomát és ha nem büfészakra vagy tanárnak mész akkor jó munkád lesz, kint hibába lesz jó munkád soha sem fogod kb kifizetni a diákhiteledet.

2022. júl. 14. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!